Hírek

Egy csaknem hetven évig eltűntnek hitt Csontváry-festményre is licitálni lehet a Virág Judit Galéria karácsonyi árverésén december 17-én; a közelmúltban előkerült alkotás, az Olasz halász című festmény, 100 millió forintos rekord kikiáltási árról indul a 224 tételt felvonultató aukción a Budapest Kongresszusi Központban - ismertették csütörtökön a galériában tartott sajtótájékoztatón.

Hírek

Elhunyt 81 éves korában Benes József Munkácsy-díjas vajdasági származású festő- és grafikusművész, a kecskeméti Műhely Művészeti Egyesület elnöke - jelentette szombaton a délvidéki magyar sajtó.

Hírek

Sagmeister Laura délvidéki festőművész alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely csütörtöktől látható Budapesten, a Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

Hírek

Az 1958 és 1968 között időszak művészetéről ad átfogó képet a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Keretek között című kiállítása, amely mintegy 350 festményt, szobrot, grafikát, könyvet, plakátot, valamint iparművészeti alkotást vonultat fel.

Hírek

Az alkotó esetében rekordot jelentő 925 500 eurós (290 millió forint) áron kelt el egy keddi párizsi árverésen Csáky József (1888-1971) magyar származású francia kubista művész Fej című kvarc szobra, az art déco művészet remekműve.

Hírek

Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet, az elismerést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármester (Fidesz-KDNP) adta át pénteken az alföldi város közgyűlésének ülésén.

Hírek

Megnyílt vasárnap a Bálna Budapest épületében az Élő magyar festészet - A hal című kiállítás, amely az idei Magyar Festészet Napja programsorozatának főrendezvénye; a csaknem 200 kortárs alkotást felvonultató tárlat október 27-ig látható.

Hírek

Országszerte csaknem negyven településen számtalan kiállítással és programmal várja a közönséget októberben a 16. Magyar Festészet Napja.

Hírek

Klisza János kárpátaljai grafikusművész, építész alkotásaiból nyílik kiállítás kedden a budapesti Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

Hírek

A Képzőművészet Ünnepe Szolnokon címmel programsorozatra várják az érdeklődőket a Magyar Festészet Napja alkalmából októberben a Tisza-parti városban - közölte a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője az MTI-vel.

Hírek

Szilárd Klára (Claire Szilard) festőművész, szobrászművész, üvegművész búcsúztatását október 16-án, hétfőn 15 órakor tartják a budapesti Fiumei úti sírkertben - tájékoztatta az alkotó emlékre létrehozott alapítvány kuratóriuma kedden az MTI-t.

Hírek

Németh Hajnal lett a negyedik alkalommal odaítélt Leopold Bloom Képzőművészeti Díj nyertese; a 10 ezer euró összegű díjat a győztes egy külföldi kiállítás, az ahhoz kapcsolódó költségek és külföldi jelenlétének biztosítására használhatja fel.

Hírek

Antal Imre csángó képzőművész festményeiből, grafikáiból nyílt kiállítás szerdán a Kolozsvári Szépművészeti Múzeumban a Kolozsvári Magyar Napok keretében.

Hírek

Saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az életének 76. évében elhunyt Bohus Zoltán szobrászművészt, a nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagját.

Hírek

Elhunyt életének 76. évében Bohus Zoltán Kossuth-díjas szobrászművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tájékoztatta a köztestület csütörtökön az MTI-t.

Hírek

A nagyváradi várban nyílik kiállítása 7x7 címmel szombaton Szakács Imre festőművésznek, az Európai Művésztelepek Szövetsége alelnökének.

Hírek

Lőrincz Zsuzsa felvidéki grafikusművész, szobrászművész alkotásait bemutató kiállítás nyílik szerdán Budapesten, a Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében.

Hírek

Festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatot írt ki a Diákhitel Központ Zrt. magyarországi közép- és felsőfokú tanintézmények hallgatói számára a technológia mindennapi életünkre tett hatásainak ábrázolására.

Hírek

Dimenziók címmel csütörtökön megnyílt a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége által rendezett negyedik szobrászbiennále Szentendrén, a MűvészetMalomban.

Hírek

Görgényi István tatabányai festőművésznek az 1956-os forradalom leverése után titokban készített festményeiből mutat be válogatást az a kiállítás, amely Egy rejtett életmű címmel szerdán nyílik Budapesten a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Hírek

Huszonnégy ország 120 kiállítójának munkáit vonultatja fel az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár, amely csütörtök este nyílt meg a Millenáris Parkban.

Hírek

A Magyar Üvegművészeti Társaság HuGlass címmel idén is megrendezi csoportos kiállítását, amelyen mintegy 60 művész több mint 100 alkotással szerepel. A tárlat október 18-án nyílik a Szent István-bazilikában, a csütörtökön kezdődő Art Marketen pedig válogatás látható a művekből.

Hírek

Munkácsy Balmazújvároson címmel nyílik kiállítás Pákh Imre magángyűjtő Munkácsy-kollekciójából november 2-án a balmazújvárosi Semsey-kastélyban.

Hírek

Meghirdették az Esterházy Művészeti Díjat fiatal festőművészeknek, az Esterházy Magánalapítvány által ötödszörre kiírt pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal indulhatnak 45 év alatti magyar képzőművészek.

Hírek

Endre Béla alkotásaiból nyílik gyűjteményes kiállítás 2018 januárjában a festőművész halálának 90. évfordulója alkalmából a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ