Hírek

Jovián György Munkácsy Mihály-díjas erdélyi magyar festőművész, grafikus munkáiból nyílt kiállítás szerdán este a kolozsvári Művészeti Múzeumnak otthont adó Bánffy-palotában.

Hírek

Vizuális anomáliák címmel nyílik kiállítás Ezüst Gy. Zoltán festményeiből szombaton az Érdi Galériában.

Hírek

Több mint száz kiállítás várja az érdeklődőket a fővárosi, vidéki és határon túli helyszíneken a 21. alkalommal megrendezett Magyar Festészet Napja programsorozat részeként november közepéig. Az idei év fő kiállítása az Élő Magyar Festészet című tárlat lesz Törökbálinton.

Hírek

Életének 73. évében, kedden elhunyt Rényi Katalin Munkácsy-díjas festőművész, tervezőgrafikus, a kortárs magyar festészet kiemelkedő alakja, költő, művésztanár, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetettje - közölte a család kedden az MTI-vel.

Hírek

Az október 8-án nyíló 69. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 174 alkotás szerepel majd - tájékoztatta a szervező Tornyai János Múzeum az MTI-t.

Hírek

Huszonöt éve, 1998. augusztus 2-án halt meg Szántó Piroska Kossuth- és kétszeres Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Kilencvenegy éves korában elhunyt Mészáros Éva textilművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tudatta a testület csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Békét teremtő magány címmel kortárs kiállítást rendeznek a Szent Gellért-emlékév alkalmából a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) és a Szent Mauríciusz Monostor közös pályázatan kiválasztott harmincöt műalkotásból csütörtökön a szentendrei MANK Galériában - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

Hírek

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szegedi munkacsoportjának első rendezvényeként Eszik Aljos grafikusművész alkotásaiból nyílik ÉLET=RAJZ 70 címmel kiállítás pénteken a Csongrád Városi Galériában - tájékoztatta az MMA regionális munkacsoportja az MTI-t.

Hírek

Wagner Nándor-kiállítás nyílt kedden a világhírű szobrász szülővárosában, Nagyváradon a város magyarságának ünnepe, a Szent László Napok keretében.

Hírek

Pistyur Imre szobrászművész gazdag életművéből nyílik kiállítás június 15-én a szentendrei MANK Galériában, a Munkácsy-díjas művész 70. születésnapja alkalmából.

Hírek

Bodolóczki Linda, Botos Péter és Sas Miklós legújabb alkotásaiból nyílik három kiállítás csütörtökön a Virág Judit Galériában, Budapesten.

Hírek

A Szőnyi István Emlékmúzeum gyűjteményének ritkán látható grafikai anyagából nyílik időszaki kiállítás május 20-án, szombaton a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeumban Zebegény Szőnyi szemével - A falusi élet címmel - tájékoztatta az MTI-t az intézmény.

Hírek

Vajda Lajos festőművész (1908-1941) motívumvilágát mutatja be a szentendrei Vajda Múzeum vasárnaptól látható új kiállítása.

Hírek

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 20 hallgatója is bemutatkozik a csütörtökön kezdődő Art Market művészeti vásáron a Budapest Bálnában.

Hírek

Kismányoky Károly (1943-2018) képzőművész, a Pécsi Műhely alapító tagjának mintegy kétszáz alkotásából nyílik kiállítás a baranyai vármegyeszékhelyen csütörtökön - közölte a Janus Pannonius Múzeum (JPM) az MTI-vel.

Hírek

Kiállítással ünnepli Reigl Judit születésének századik évfordulóját a Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár; a Szárnyalás-Vol-Flight című tárlat a magyar származású, Franciaországban világhírűvé vált képzőművész figurális festészetét mutatja be szerdától.

Hírek

Húsz éve, 2003. augusztus 18-án halt meg Szász Endre Munkácsy Mihály-díjas grafikus, könyvillusztrátor, festőművész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Egzotikus hatásokban, megfejtésre váró talányokban, változatos méretű, szemet gyönyörködtető műalkotásokban bővelkedő kiállítás nyílik aatoth franyo magyar származású festőművész munkáiból a szegedi Reök-palotában - tájékoztatta a központ sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

Félidejéhez érkezett a Munkácsy Most kiállítás Szarvason, ebből az alkalomból 22 új festmény érkezik a tárlatra, köztük még sosem látott alkotások, valamint a művész egyetlen félaktja.

Hírek

Már több mint százhetvenezren voltak kíváncsiak a Szépművészeti Múzeum Csontváry-kiállításra, így a tárlat az intézmény történetének tíz leglátogatottabb kiállítása közé került - olvasható a múzeum hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Fénytár címmel nyílik kiállítás az idén hetvenedik születésnapját ünneplő, Szegeden élő és alkotó Popovics Lőrinc szobrászművész alkotásaiból szombaton a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban - tájékoztatta a közgyűjtemény az MTI-t.

Hírek

Sam Havadtoy képzőművész legújabb műveiből nyílik kiállítás Hommage - Kulturális migránsok címmel június 22-én a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Hírek

Tájképek, életképek, vallásos tárgyú művek, több mint harminc alkotás látható azon az Örökszép álmok magyar álmodója című, Feszty Árpád életművét bemutató kiállításon, amely pénteken nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Hírek

Fusz Mátyás kapta szombaton a hetedik Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat. A döntősök alkotásaiból rendezett kiállítás június 4. és július 2. között látogatható a Kiscelli Múzeum Templomterében - közölték a szervezők szombat este az MTI-vel.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Az elme betegségei sokkal pusztítóbbak, mint a test betegségei."
Cicero
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ