BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Zalaegerszegi Szalon címmel a városhoz kötődő képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás szerdán a zalai megyeszékhelyen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Hírek
Életének 89. évében meghalt Kristófi János festőművész - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a művész családja.
Hírek
Évtizedes szünet után újra láthatók mások mellett Munkácsy Mihály, Benczúr Gyula, Csontváry Kosztka Tivadar és id. Markó Károly festményei Salgótarjánban csütörtöktől.
Hírek
A soproni Munkácsy-kiállítás fogadhatja a 2005-ben indult kiállításturné kétmilliomodik látogatóját - közölte Pákh Imre műgyűjtő vasárnap Sopronban, megnyitva a sorozat 23. állomását.
Hírek
Az életének 91. évében elhunyt Bódis Erzsébet erdélyi születésű textilművész, akinek temetése szerdán, december 18-án 13 órakor lesz a gödöllői Városi temetőben - értesíttette a család az MTI-t csütörtökön.
Hírek
Csáki Róbert festőművész legújabb műveit mutatja be kedden a fővárosi Társalgó Galériában.
Hírek
Első alkalommal látható Debrecenben a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből válogatott kiállítás; a Víziók című tárlatot csütörtök este nyitották meg a Kölcsey központban.
Hírek
Az idén 75 éves Szily Géza Munkácsy-díjas festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás pénteken a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeumban.
Hírek
Meghosszabbított nyitva tartással és rendhagyó programokkal várja az érdeklődőket a vasárnap záró Monet, Gauguin, Szinyei-Merse, Rippl-Rónai kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában a hétvégén.
Hírek
Rieger Tibor szobrászművész vehette át az idei Szent Márton-díjat a pannonhalmi főapátság bazilikájában pénteken rendezett ünnepségen.
Hírek
Sütő Erika porcelántervező művész OKAPI elnevezésű, kézzel készített porcelánékszer-kollekciója látható péntektől a Museion No. 1 Galéria kiállításán Budapesten.
Hírek
Novák András alkotásaiból nyílt gyűjteményes kiállítás a festőművész 77. születésnapja alkalmából pénteken a szegedi EDF Galériában.
Hírek
Látványos magyar jelenléttel nyílik meg csütörtökön Európa egyik legnagyobb kortárs művészeti vására, a FIAC, amelyet negyvenedik alkalommal rendeznek meg a francia fővárosban.
Hírek

Csütörtökön adják át a fiatal, pályakezdő képzőművészeket elismerő Barcsay-díjakat Szentendrén, ahol ekkortól látható a két díjazott kiállítása a Ferenczy Múzeum Barcsay termében - tájékoztatta az MTI-t a tárlat kurátora.

Hírek
Huszonöt év szünet után újra állandó kiállításon mutatkozik be a Szépművészeti Múzeum Régi Szobor Gyűjteménye; az épület második emeletén csütörtöktől 109 remekmű látható, többek között Leonardo, Sansovino és Messerschmidt szobrai.
Hírek
Hatvanhat rajzon és metszeten keresztül vizsgálja az érett reneszánsz festészet egyik legnagyobb mestere, Raffaello munkamódszerét és hatását a Szépművészeti Múzeum szerdától látható, Az eszmény diadala - Raffaello című kiállítása.
Hírek
Több mint száz alkotást felvonultatva nyílt állandó tárlat Lantos Ferenc Kossuth- és Munkácsy-díjas képzőművész előtt tisztelegve pénteken Pécsen, a Király utcai Vasváry-házban.
Hírek
Legújabb porcelánékszereit mutatja be Diké néven a Hollóházi Porcelángyár péntektől vasárnapig a 10. Hungoro Ékszer és Csokoládé Szalon kiállításán a SYMA rendezvénycsarnokban Budapesten.
Hírek
Kulturális örökség kategóriában a Zsolnay-porcelán és -kerámia is bekerült a Magyar Értéktárba a Hungarikum Bizottság döntése alapján.
Hírek
Magyarok Nagyasszonya címmel Bráda Tibor Munkácsy-díjas festőművész szakrális munkáiból rendeznek kiállítást Budapesten, a Józsefvárosi Galériában.
Hírek
Hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatója és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója csütörtökön Budapesten.
Hírek
Stettner Sebestyén 18. századi, bajor származású budai szentképfestő oltárképeiből látható szombattól kiállítás a Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum Metszettárában.
Hírek
Reigl Judit Párizsban élő Kossuth-díjas magyar festőművésznek Absztrakt expresszionizmus (1955-59) címmel nyílik kiállítása csütörtökön a Makláry Kálmán Fine Arts Galériában, Budapesten.
Hírek
Az indiai Kolkatában nyílik kiállítása szerdán Kubinyi Anna Kossuth-díjas textilművésznek. tárlatot a Victoria Memorial Hallban Kőrösi Csoma Sándor (1784-1842) keletkutató emlékére rendezik meg.
Hírek
Katona Szabó Erzsébet textilművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a Gödöllői Iparművészeti Műhely (GIM) vezetője kapta idén a Körösfői-Kriesch Aladár-emlékplakettet, a díjátadót kedden tartották a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ A paradicsomban kellemesebb a klíma, a pokolban viszont jobb a társaság."
Tristan Bernard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ