BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Nemes István vajdasági gyökerű festőművész életművéből válogatott kiállítás nyílik csütörtökön a Forrás Galériában Budapesten.
Hírek
Gyémánt László festőművész és Nagy Boglárka Mester és tanítványa címmel állítja ki 32 képét, Gordon Eszter fotográfus pedig a Gyémánt-műteremben készült 20 fotóját hétfőtől a Társalgó Galériában.
Hírek
A Magyar Festészet Napjához kapcsolódva Zoltai Attila alkotásaiból nyílik kiállítás Műtermi jegyzetek címmel szombaton a hódmezővásárhelyi Emlékpontban - közölte Nagy Imre, a Tornyai-múzeum igazgatója az MTI-vel.
Hírek
Először szerepel hazai aukción Patkó Károly egyik főműve, amelyre Zsolnay-kerámiák és 19-20. századi festmények mellett licitálhatnak az érdeklődők a Virág Judit Galéria pénteki árverésén a Budapest Kongresszusi Központban.
Hírek
A korábbinál teljesebb képet ad a térség képzőművészeti hagyományairól a hódmezővásárhelyi Alföldi Galéria megújult állandó kiállítása, amelyet szombattól láthat a nagyközönség - tájékoztatta Elek András, az intézmény sajtóreferense az MTI-t.
Hírek
A 15 éves magyar Jánócsik Zsófia nyerte meg az Isztriai-félszigeti Groznjanban rendezett Extempore nemzetközi festészeti versenyt az ifjúsági kategóriában.
Hírek
A 2008-ban elhunyt Szladovics Gusztáv Vilmos festőművész mintegy harminc olajképe, akvarellje és grafikája látható hétfőtől a Mélange Galériában Budapesten.
Hírek
A hagyományos debreceni kismesterségek művelői mellett a matyó népi kézművesség is bemutatkozik az idei debreceni kézműves fesztiválon, amelyet harmadik alkalommal rendez meg pénteken és szombaton a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület.
Hírek
Huszonkét magyarországi szobrászművész Fa-Fém-Üveg címmel állítja ki munkáit a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában péntektől.
Hírek
Csató József festőművész elmúlt két évben készült figuratív festményeit mutatja be azon a kiállításon, amely Vomeronasale címmel csütörtöktől látható a Virág Judit Galériában Budapesten.
Hírek
New York - Budapest címmel állítja ki nagyméretű képeit Lukoviczky Endre festőművész szeptember 5-től a Budapesti Történeti Múzeumhoz tartozó Budapest Galériában.
Hírek
Vígh Attila kortárs festőművész képeit tekinthetik meg hétfőtől egy hónapon át az utasok hatszáz budapesti taxiban, amelyekben táblagépek is vannak.
Hírek
A péceli baptista temető ravatalozójában pénteken vesznek végső búcsút a július végén, 94. évében meghalt Bodó Sándor festő-, szobrász- és éremművésztől.
Hírek
Keserü Ilona kapta az életműdíjat a Magyar Festészet Napja alkalmából a szegedi Reök-palotában vasárnap nyílt Doyenek és fiatalok című kiállításon.
Hírek
Baktay Erika Olaszországban élő magyar festőművész Toszkána című kiállítása a Magyar-Olasz Kulturális Évad keretében pénteken nyílik a római Monogramma Kortárs Galériában, a festők utcájában.
Hírek
Párbeszéd II. címmel olyan képző- és iparművészek munkáit láthatja keddtől a közönség a Pozsonyi Magyar Intézetben, akiket bolgár származásuk, illetve Magyarországon vagy Bulgáriában folytatott művészeti tanulmányaik kötnek össze.
Hírek
A Tornyai-plakettes László Dániel festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás Ösvény címmel a jubileumi, hatvanadik Vásárhelyi Őszi Tárlathoz kapcsolódóan vasárnap Hódmezővásárhelyen.
Hírek
Brilliant by Design címmel a híres cseh üveg- és porcelánipar kortárs alkotásaival találkozhat az érdeklődő csütörtöktől a budapesti Ponton Galériában.
Hírek
A modern magyar festészet egyik nagy alakja, Aba-Novák Vilmos illusztrációit, olaj- és temperafestményeit, egyházi munkáinak terveit és rézkarcait mutatja be az a kiállítás, amely pénteken nyílik a Józsefvárosi Galériában Budapesten.
Hírek
Rozsda Endre, az 1956-ban Franciaországba emigrált festőművész szürrealista grafikáiból, rajzaiból és tizenegy festményéből nyílik jubileumi kiállítás szerdán a budapesti Várfok Galériában a művész születésének 100. évfordulóján. A képek nagy részét először mutatják be a közönségnek.
Hírek
Szülővárosában, Békéscsabán nyílt kiállítása Ezüst Gy. Zoltánnak pénteken. Az elismert grafikusművész ötven alkotását a közönség egy hónapig tekintheti meg a Békés Megyei Kormányhivatal központi épületének aulájában.
Hírek
Kulturális és politikai témájú, a The New York Timesban megjelent 18 grafikáját mutatja be Zemlényi Csaba képzőművész szerdától az Erlin Galériában, Budapesten.
Hírek
Fiatal képzőművészek támogatására alapított ösztöndíjat Hódmezővásárhely és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA). Az elismerést első ízben a jubileumi, hatvanadik Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitóján, október első vasárnapján adják át.
Hírek
Egy Munkácsy Mihály és az előző századforduló magyar festészetét bemutató, nagyszabású, 2014-es sanghaji kiállítás megrendezéséről írtak alá megállapodást a Szépművészeti Múzeum és a sanghaji Kínai Művészeti Múzeum vezetői csütörtökön Budapesten.
Hírek
Emléktáblát állítottak Szász Endre (1926-2003) Munkácsy-díjas festőművésznek Kaposváron.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ Harmincig hevít a nő; aztán a bor; aztán a kemence sem."
Móra Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ