BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Zalaegerszegi és krosnói szobrász- és grafikusművészek alkotásaiból nyílik közös kiállítás a lengyelországi Krosnóban augusztus 30-án.
Hírek
Vezetéssel tekinthetik meg augusztus 6-án és 13-án a 8-13 éves gyerekek a Monet, Gauguin, Szinyei Merse, Rippl-Rónai című, impresszionista remekműveket bemutató kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) Budapesten.
Hírek
Öt magyar nemzetiségű festő és hat szobrász vesz részt a dunaszerdahelyi Nemzetközi Művésztelep idei munkájában augusztus 5-től. Alkotásaikból 9-én kiállítás nyílik a Kortárs Magyar Galériában, a Vermes-villában.
Hírek
Életének 77. évében hétfőn Szabadkán elhunyt a neves művész-pedagógus, Kalmár Magdaléna kerámikusművész - írta az újvidéki Magyar Szó.
Hírek
Rieger Tibor szobrász munkáit bemutató kiállítás, valamint a Magyar Posta Balatonnal kapcsolatos bélyegeit felvonultató tárlat látható szombattól a tihanyi apátság galériájában.
Hírek
Az alföldi festészet meghatározó alakja, Tornyai János több mint félszáz, döntően magántulajdonban lévő képéből nyílik meg emlékkiállítás pénteken a szegedi Reök-palotában.
Hírek
Popovics Lőrinc szobrászművész alkotásaiból nyílik jubileumi kiállítás Fényösvényen címmel pénteken a szegedi Reök-palotában.
Hírek
Az Iparművészeti Múzeum gyűjteményének iszlám vonatkozású műtárgyait, köztük szőnyegeket, dísznyergeket és fegyvereket mutatnak be azon az állandó tárlaton, amely hétfőn nyílik meg Budapesten.
Hírek
Somogyi Győző festőművésznek és grafikusnak Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című művéhez készített illusztrációit bemutató kiállítás nyílik július 5-én, pénteken a horvátországi Csáktornyán (Cakovec).
Hírek
Pécsi szál címmel tizennyolc baranyai képzőművész közös kiállítása nyílik meg július másodikán, kedden Zalaegerszegen, a Gönczi Galériában.
Hírek
Év végéig a debreceni Déri Múzeumban lesz látható Munkácsy Mihály Siratóasszonyok a keresztfánál című nagyméretű festménye, amely a Múzeumok éjszakájára érkezett a cívisvárosba - közölte Vajland Judit, a múzeum sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
Hírek
Tisztelet az Alkotóháznak 2013 címmel 32 textilművész 43 munkájából nyílik kiállítás Békésen, a városi galériában szombaton.
Hírek
A mindenség mérete címmel nyílik kiállítás Demeter István festményeiből és Haris László fotóiból szombaton Egerben, a Kepes Intézetben.
Hírek
Folytatva a névadó által megkezdett hagyományt, második alkalommal rendezte meg alkotótáborát a Monogram - Tolvaly Ernő Alapítvány képzőművész hallgatók és mestereik számára a Fejér megyei Fülén.
Hírek
Kényes egyensúly címmel Kamper Lajos grafikusművész mintegy száz alkotásából nyílik kiállítás csütörtökön a Szombathelyi Képtárban.
Hírek
Életének 94. évében meghalt Bodó Sándor képzőművész - tudatta az alkotó családja az MTI-vel pénteken.
Hírek
Tóth István fotóművész alkotásaiból nyílik kiállítás pénteken a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban, a fotóművész ugyanis a veszprémi kiállítóhelynek ajándékozta 160 alkotását közelgő 90. születésnapja (július 26.) alkalmából - tájékoztatta a múzeum az MTI-t kedden.
Hírek
Szávosz Katalin Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész mintegy 70 munkájából - kerámiákból, porcelánokból, grafikákból - nyílik gyűjteményes kiállítás augusztus 1-jén, csütörtökön a Budapesti Történeti Múzeumhoz tartozó Budapest Galériában.
Hírek
Nemzetközi képzőművészeti alkotótábor nyílt hétfőn Sopronban. Az egyhetes rendezvényen a magyar alkotókon kívül osztrák és német festők, grafikusok vesznek részt.
Hírek
Az Iparművészeti Múzeum gyűjteményének mintegy 80 darab iszlám vonatkozású műtárgyát, köztük szőnyegeket, dísznyergeket és fegyvereket tekinthetnek meg az érdeklődők keddtől a múzeum új állandó kiállításán Budapesten.
Hírek
Borsos Miklós Kossuth-díjas szobrász- és grafikusművész több vázlatszerű és precíz tusrajzát először állítják ki azon a tárlaton, amely szeptember 7-ig látható a Cultiris Galériában Budapesten.
Hírek
Szabó Iván szobrászművész születésének centenáriuma alkalmából nyílik emlékkiállítás hétfőn a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeumban.
Hírek
Megnyílt a francia és magyar impresszionista és posztimpresszionista alkotók remekműveit felvonultató kiállítás és a kapcsolódó grafikai kamaratárlat csütörtökön a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) Budapesten.
Hírek
Kivételes alkalom, hogy Pissarro, Monet, Degas, Renoir, Cézanne, Gauguin és Van Gogh magyar kortársaikkal együtt jelenjenek meg egy kiállításon. Szinyei Merse Pál, Ferenczy Károly, Vaszary János, Fényes Adolf, Mednyánszky László és Rippl-Rónai József legismertebb alkotásait ilyen gazdag nemzetközi összefüggésben még soha nem láthatta a nagyközönség - hangsúlyozta Baán László főigazgató a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum impresszionista és posztimpresszionista gyűjteményéből összeállított, csütörtökön megnyíló tárlat sajtóbemutatóján.
Hírek
Az Újbuda Kulturális Városközpont program keretében pénteken megnyíló B29 Galériában huszonhárom kortárs alkotó festményeiből, grafikáiból, videóiból és plasztikáiból látható egynapos bemutatkozó kiállítás Budapesten.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ Istenem, szabadíts meg a barátaimtól! Ellenségeimmel magam is elbánok majd."
Voltaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ