BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
A mindenség mérete címmel nyílik kiállítás Demeter István festményeiből és Haris László fotóiból szombaton Egerben, a Kepes Intézetben.
Hírek
Magyarországon először lehet licitálni Bortnyik Sándor 1924-re datált, Weimarban festett és 88 éve nem látott kompozíciójára a Kieselbach galéria 200 tételt felvonultató árverésén pénteken a budapesti Marriott Hotelben.
Hírek
Magyar siker született Lengyelországban, a Lódzi Textiltriennálén, ahol Polgár Csaba textilművész Katyni lepel című munkája megkapta a zsűri kitüntető oklevelét.
Hírek
A világ csodálatos hely címmel három román festőművész mutatkozik be pénteken a Budapesti Román Kulturális Intézetben.
Hírek
Hosszan tartó betegség után, 78 éves korában pénteken meghalt Deák Ferenc Munkácsy-díjas grafikusművész - közölte az őt korábban művészeti vezetőként foglalkoztató Mozaik Kiadó az MTI-vel.
Hírek
Ferenczy Károly és a nagybányai mesterek műveiből látható kiállítás szombattól a Magyar Nemzeti Galéria és a balatonfüredi Vaszary Villa együttműködésében.
Hírek
A Samu Géza Munkácsy-díjas szobrászművész emlékére alapított díjat idén Gergely-Farnos Lilla kapja csütörtökön, amikor hét korábbi díjazott szobrász munkáiból kiállítás is nyílik a budapesti Forrás Galériában.
Hírek
A nacionalizmus a témája a pécsi Közelítés Művészeti Egyesület kétéves nemzetközi képzőművészeti programsorozatának, amely pénteken veszi kezdetét a baranyai megyeszékhelyen.
Hírek
A kereszténység és a legmodernebb képalkotás találkozásáról szól hat fiatal magyar kortárs képzőművész kiállítása, amelyet Halász János kultúráért felelős államtitkár nyit meg péntek este Rómában, a magyar-olasz kulturális évad keretében.
Hírek
Az Amadeus Alkotóház tizenegy fiatal művésze szobrokat és figuratív festményeket mutat be azon a kiállításon, amely Kikelet2 címmel péntektől látható a budapesti Balassi Intézetben.
Hírek
Balogh Tibor roma festőművésznek nyílt kiállítása csütörtökön a Nemzetközi Roma Világnapon a Pintér Galériában. A Free-professionista dobbantás című tárlaton 17 festmény és hét grafikai alkotás látható.
Hírek
Kaposváron látható a hónap végéig Rippl-Rónai József Fekete kalapos nő című, szakértők szerint kuriózumnak számító festménye, amely hosszú évtizedek után került vissza Magyarországra - számolt be a hírről több kaposvári honlap.
Hírek
Az Átjárók csoportja: Osgyáni Sára, Schnedarek Réka, Kiss Márta és Gesztelyi Nagy Zsuzsa festő figuratív festményeiket Személyes kapcsolat címmel mutatják be április 5-től, péntektől a Vízivárosi Galériában.
Hírek
Életének 101. évében elhunyt Morell Mihály vágó, kiváló és érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, aki olyan alkotásokban működött közre, mint Az aranyember, A tizedes meg a többiek, a Szindbád vagy a Veri az ördög a feleségét.
Hírek
Sonkoly Tibor festőművész, Hódmezővásárhely képzőművészeti életének elismert és jeles alakja a közelmúltban ünnepelte hetvenedik születésnapját, ebből az alkalomból a Tornyai János Múzeumban az elmúlt húsz év "útkereső" műveiből nyílik kiállítása pénteken – közölte Nagy Imre múzeumigazgató.
Hírek
Magyar és külföldi alkotók mintegy 290 képzőművészeti kerámiája szerepel a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek - Nemzetközi Kerámia Stúdió csütörtökön megnyílt kiállításán Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban.
Hírek
Színek és formák címmel mutatkozik be Angelo Minuti olasz szobrászművész belga és magyar művésztársával szerdától a Tamási Galériában, mindhárom alkotó az ötfős Együtt csoport tagja.
Hírek
Schéner Mihály (1923-2009) Kossuth-díjas képzőművész tizenkét képéből látható kiállítás szombaton és vasárnap az óbudai Mézeskalács Fesztiválon, a Symbol Art Galériában.
Hírek
Erdélyben alkotó, illetve onnan elszármazott művészek munkáiból nyílik kiállítás csütörtökön Győrött, az Apátúr-házban Erdélyi képek címmel.
Hírek
A fazekas mesterség hagyományait, fortélyait mutatják be a pénteken kezdődő háromnapos országos fazekas-keramikus találkozón Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban.
Hírek
Restaurátorok dolgoznak Zichy Mihály Erzsébet királyné Deák Ferenc ravatalánál című, 1877-ben készült olajfestményének megújításán.
Hírek
Három Csontváry-remekmű látható csütörtöktől a Magyar Nemzeti Múzeumban a Vonzások és változások című, magángyűjtemények darabjait felvonultató tárlaton a festőművész tavaly felbukkant Traui tájkép naplemente idején című alkotása helyett - tájékoztatta a kiállítás társszervezője, a KOGART az MTI-t.
Hírek
A 21. század magyar fotográfiáját és annak legjelentősebb alkotóit - többek között Dezső Tamás, Fabricius Anna, Gyenis Tibor, Korniss Péter és Kudász Gábor Arion munkáit - mutatja be a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Magyar fotóművészet az új évezredben című, május 11-től látható időszaki kiállítása.
Hírek
Életének 81. évében, súlyos betegségben meghalt Veszprémi Imre Munkácsy-díjas szobrászművész - tudatta hétfőn az özvegye az MTI-vel.
Hírek
Kondor Béla (1931-1972) Kossuth-díjas festő, grafikus eddig kiállításon soha be nem mutatott nyolc rézkarca és 50 nyomólemeze a nyomatokkal együtt lesz látható a budapesti MissionArt Galériában péntektől.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ A könnyű gondok beszélnek, a súlyosak némák."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ