BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Születésének 75. évfordulóján emléktáblát állítanak Szatmári Béla építész-képzőművésznek utolsó köztéri alkotása, az ELMŰ-Émász Nyrt. irodaépületének falán látható Graffito című alkotás mellett.
Hírek
A felvidéki Losoncon alkotott festőművész, Szabó Gyula mintegy negyven, a települést és környékét ábrázoló olajképéből nyílt kiállítás a nevét őrző emlékházban csütörtökön a szlovákiai városban. A tájképtárlatot szeptember végéig láthatja a közönség.
Hírek
Vásárral, kézműves szakmák bemutatójával, kreatív játszóházzal, táncházzal és népdaltanítással is várják az érdeklődőket a Mesterek Világa - Húsvéti Kézműves vásáron vasárnap a budapesti Petőfi Csarnokban.
Hírek
A Kossuth-díj a legnagyobb elismerés egy magyar művésznek - hangsúlyozta az MTI-nek Kubinyi Anna gobelintervező, textilművész, aki első állami díjaként vehette át a kitüntetést pénteken a Parlamentben.
Hírek
Gwizdala Dáriusz szobrászművész nyerte el a szekszárdi Víz'P'Art Közalapítvány idei művészeti ösztöndíját, amelyet csütörtökön adtak át Szekszárdon.
Hírek
Vlagyimir Ceszler (Vladimir Tsesler) kortárs belarusz festőművész 25 év után, életművének reprezentatív válogatásával érkezik vissza Magyarországra, a fővárosi Forrás Galériában kedden nyílik tárlata.
Hírek
Dunából kihalászott bronzkardok, arany hajfonatdíszek és borostyánkőnyaklánc is látható a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Vármúzeumában csütörtöktől látogatható Fogadalmi szertartások, ősi lakomák című tárlaton.
Hírek
Fehér László Kossuth-díjas festőművész 60. születésnapja alkalmából Ellenfényben címmel kiállítás nyílik szerdán a Társalgó Galériában.
Hírek
Észt, roma, finn és horvát tárlatok is szerepelnek a Néprajzi Múzeum idei kiállítási tervében, amelyet kedden, a Néprajzi Múzeum napján mutatott be Kemecsi Lajos főigazgató.
Hírek
Meghosszabbították, így még június 2-ig látható a Faragó József (1866-1906) karikaturista rajzait és metszeteit bemutató tárlat a Magyar Nemzeti Galériában Budapesten.
Hírek
Négy fiatal festőművész, Baráth Áron, Bánki Ákos, Szentgróti Dávid és Szinyova Gergő huszonnégy absztrakt alkotása látható szombattól a budapesti B55 Galériában.
Hírek
Három fiatal képzőművész számára kínál féléves ösztöndíjat, további tíz tehetséget pedig egyszeri képvásárlással támogat az UniCredit Tehetségprogram, melynek kiírását hétfőn tették közzé.
Hírek
Rudnay Gyula (1878-1957), a magyar lelkiség festője címmel emlékkiállítás nyílik pénteken a Kossuth-díjas festő és művésztanár születésének 135. évfordulója alkalmából a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban Budapesten.
Hírek
Negyvennyolc romániai kortárs képzőművész állítja ki félszáznál több munkáját - festményt, grafikát, kisplasztikát - Erdélyi művészet és szellemiség (Arta si spiritualitate in spatiul transilvan) címmel a Budapesti Román Kulturális Intézetben csütörtöktől.
Hírek
Gábor Áron képzőművész kilenc olajfestményt, tíz vegyes technikával készült papírmunkát, valamint az 1989-es performanszain készült fotóit mutatja be azon a kiállításon, amely Fénylabirintus címmel péntektől látható a Faur Zsófi Galériában Budapesten.
Hírek
A bécsi Künstlerhausban nyílik kiállítása Szmrecsányi Boldizsár (Boldi) szobrászművésznek csütörtökön "figura aeterna" (örök alak) címmel.
Hírek
Csíkszentmihályi Róbert érem- és szobrászművészt váratlanul érte a Kossuth-díj híre, mert már teljesen letett róla. Az alkotó pénteken vehette át az elismerést a Parlamentben.
Hírek
A forrás címmel nyílt meg Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész kiállítása kedden Kecskeméten, a Kápolna Galériában.
Hírek
A tápiószelei művészkolónia egykori alapítója, Nagy János festőművész alkotásaiból, köztük eddig kiállításon nem szerepelt munkákból nyílik tárlat szombaton a Blaskovich Múzeumban.
Hírek
Vegyes stílusban készült kerámiaszobrokat láthat a közönség csütörtöktől a MUSEION No. 1 Galériában Budapesten.
Hírek
Keszi Kovács László (1908-2012) etnográfus életútjának főbb állomásait követi végig az általa készített filmek, dokumentumok, fotók, személyes tárgyak és technikai eszközök segítségével a budapesti Néprajzi Múzeumban szerdától látogatható kiállítás.
Hírek
Kizártnak tartja az MTI által megkeresett Bellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa, hogy a közelmúltban előkerült Vérvád című festmény Munkácsy Mihály alkotása lenne.
Hírek
Huszonhét alkotó festményei, grafikái, kerámiái és faszobrai lesznek láthatók a Budai Képzőművészeti Egyesület 10 év című jubileumi kiállításán szerdától a Klebelsberg Kultúrkúriában Budapesten.
Hírek
Rieger Tibor szobrászművésznek nyílik kedden kiállítása Győrött, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár galériájában. A tárlat több mint egy tucat kisplasztikáját, továbbá az ország több településén látható köztéri alkotásainak terveit és fotóit vonultatja fel - mondta a művész az MTI érdeklődésére hétfőn.
Hírek
Pintér Gábor festő és Kovách Gábor szobrász legújabb szürreális munkái láthatók péntektől a budapesti Deák Erika Galéria kiállításán.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A boldogság titka a jó emésztés és a rossz memória."
Ingrid Bergman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ