BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Rudnay Gyula (1878-1957), a magyar lelkiség festője címmel emlékkiállítás nyílik pénteken a Kossuth-díjas festő és művésztanár születésének 135. évfordulója alkalmából a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban Budapesten.
Hírek
Günther Uecker Képpé formált anyag című kiállításához kapcsolódó műtermi napot tart gyerekek, kamaszok és felnőttek számára szombaton a Szépművészeti Múzeum.
Hírek
A Magyar Nemzeti Galéria (MNG) gyűjteményének legszebb szerelmes témájú festményeivel, valamint a képek alkotóinak magánéletével ismerkedhetnek meg az intézmény csütörtöki Múzeum+ programjára látogatók, akiket a tárlatvezetések mellett beszélgetések, borkóstoló, táncbemutató és egyéb Valentin-napi programok várnak.
Hírek
Kungl György több műfajban is alkotó Munkácsy-díjas művész porcelánból készült legújabb állatfiguráit mutatják be péntektől a Museion No. 1. Galériában, Budapesten.
Hírek
A nagybányai művésztelep egyik legjelentősebb alkotójának életművét tekinti át minden eddiginél nagyobb anyaggal a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Thorma János, a magyar Barbizon festője című, péntektől látható kiállítása.
Hírek
Stein Anna magyar származású festő- és szobrászművész életműve korábbi, a közönség számára ismeretlen korszakának festményei is láthatók hétfőtől az Abigail Galériában nyíló retrospektív kiállításon.
Hírek
Nem vonják el az eredetileg tervezett 300 millió forintot a Magyar Képzőművészeti Egyetemtől, így hétfőn megindulhat a második félév az intézményben - mondta el az MTI-nek Kőnig Frigyes rektor.
Hírek
Először mutatja be Szvet Tamás szobrász a külföldi ösztöndíja alatt, vagy annak hatására az elmúlt három évben készült projektjeit On Air címmel csütörtöktől a Viltin Galériában.
Hírek
A Balaton Art Alkotóközösség munkáiból nyílik kiállítás csütörtökön Zalaegerszegen, a Móricz Galériában.
Hírek
Képzőművészeti kiállítások nyíltak szombaton Békéscsabán a Munkácsy Mihály Emlékházban és a magyar kultúra napján átadott Csabagyöngye Kulturális Központban - tájékoztatta az emlékház képzőművészeti vezetője az MTI-t.
Hírek
Várady Róbert festőművész 20 nagy képét és Caterina Silenzi olasz szobrász 23 művét láthatják szerdától az érdeklődők Budapesten a Várfok Galériában, illetve a galériához tartozó Várfok Projekt Roomban.
Hírek
Több magyar festőművész, Hantai Simon, Reigl Judit és Fiedler Ferenc képei is megtekinthetők lesznek a szombaton kezdődő brüsszeli antikvitás- és szépművészeti vásáron (BRAFA).
Hírek
Nagyváradon elhunyt Jakobovits Miklós Munkácsy-díjas festőművész - tájékoztatta az MTI-t a művész özvegye.
Hírek
Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész 12 festményéből nyílik kamaratárlat Emlékanalízis címmel szerdán az Erlin Galériában.
Hírek
Vasárnap zár a Szépművészeti Múzeum Cézanne és a múlt - hagyomány és alkotóerő című kiállítása: a látogatókat péntektől vasárnapig meghosszabbított nyitva tartással várják.
Hírek
Országos képzőművészeti pályázatot hirdet középiskolások számára Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár - tájékoztatta az intézmény igazgatója hétfőn az MTI-t.
Hírek
Huszonkét fiatal és idősebb grafikusművész mintegy negyven alkotását mutatja be az a kiállítás, amely Vonalak alakzatai címmel szerdától látható a Nemzeti Táncszínház Galériájában.
Hírek
Gyárfás Gábor Ferenczy Noémi-díjas grafikusművésznek IV. Privátplakát címmel harminc régi és új plakátjából nyílik kiállítása csütörtökön az Újlipótvárosi Klub-Galériában.
Hírek
Életének 75. évében súlyos betegségben elhunyt Tardi Sándor festő- és grafikusművész - tudatta a családja az MTI-vel pénteken.
Hírek
Főhajtások címmel nyílik kiállítás Kubinyi Anna Prima Primissima-díjas textilművész 30 nagyméretű alkotásából csütörtökön a Balassi Intézetben.
Hírek
Továbbra is a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke marad Fekete György.
Hírek
Kemecsi Lajost nevezte ki hétfőn a Néprajzi Múzeum főigazgatójává Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
Hírek
Blaskó János szobrászművész retrospektív kiállítása szombaton nyílik meg Győrben, a Városi Művészeti Múzeumban.
Hírek
Munkácsy Mihály több mint egy tucatnyi festménye látható keddtől a szegedi Móra Ferenc Múzeum dísztermében. Az alkotások közül tíz Pákh Imre gyűjteményéből származik.
Hírek
Kilencven éve, 1923. január 9-én született Schéner Mihály Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész és grafikus. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja:
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Az életet csak előretekintve lehet élni, ám megérteni csak visszatekintve lehet."
Soren Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ