BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

László Dániel festőművész elmúlt tíz évben készült alkotásaiból nyílik Mandulavirágzás címmel kiállítás pénteken a szegedi Reök-palotában.

Hírek

Életének 86. évében csütörtökön Budapesten meghalt Gross Arnold Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus, festőművész, a nemzet művésze - tájékoztatta az MTI-t pénteken a művész családja.

Hírek

Életének 93. évében elhunyt Simon Ferenc szobrászművész. Az 1957-től a Szolnoki Művésztelepen alkotó szobrászt a Tisza-parti megyeszékhely saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek - közölte Gyuricska Éva, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.

Hírek

Kovács Kitti festőművész és Szabó J. Gergely grafikus veheti át idén a pályakezdő alkotóknak járó Barcsay-díjat. A fiatal művészeknek Kónya Márta és Kónya Ferenc jogörökösök adják át az elismerést pénteken Szentendrén, ahol kiállítás is nyílik műveikből a Ferenczy Múzeum Barcsay-termében.

Hírek

Százhuszonöt éve, 1889. december 23-án született Kmetty János Kossuth-díjas festő, grafikus, a magyar kubizmus kiemelkedő alakja. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:

Hírek

A magyar festészetet megújító Rippl-Rónai József és az európai szobrászat számára új utat mutató Aristide Maillol barátságának történetét idézi fel több mint 200 művön keresztül a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) szerdától látogatható kiállítása.

Hírek

A 2012-ben elhunyt Páll Lajos erdélyi festőművész, költő csaknem ötven tájképét és figurális festményét mutatja be a Kárpát-haza Galéria szerdán este nyílt kiállítása a budapesti Duna Palotában.

Hírek

Kovács Margit Kossuth-díjas keramikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen, a Nemzetközi Kerámia Központban vasárnap.

Hírek

Földi Péter Kossuth-díjas festőművész alkotásaiból nyílik összegző kiállítás vasárnap Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban - tájékoztatta Elek András, a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

Jörg Immendorff munkáival, köztük számos főművel tiszteleg a berlini fal leomlása előtt az esemény 25. évfordulóján a Szépművészeti Múzeum vasárnap megnyílt, Immendorff - Éljen a festészet! című kiállítása.

Hírek

Budapesten is bemutatták a Kisléghi Nagy Ádám festőművész ikonokat, portrékat, szenteket és bibliai alakokat ábrázoló alkotásait felvonultató festményalbumot, amely a Magyar Napló gondozásában jelent meg.

Hírek

Pécsi metszet címmel öt pécsi kortárs festő, Ernszt András, Pinczehelyi Sándor, Somody Péter, Szentgróti Dávid és Valkó László ez alkalomra készült képeiből rendeznek kiállítást a Zágrábi Magyar Intézetben november 5. és 30. között.

Hírek

Két kiállítás nyílik a Magyar Festészet Napja alkalmából pénteken Békéscsabán a Munkácsy Emlékházban és a Csabagyöngye Kulturális Központban - tájékoztatta a Munkácsy Emlékház művészeti igazgatója az MTI-t.

Hírek

Átadták pénteken a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíjakat, a két nyertes 100-100 ezer forint anyagi támogatásban részesül, emellett szakmai konzultációs és kiállítási lehetőséget is nyújtanak számukra.

Hírek

Vasárnap délben nyílik Kéri László Tornyai-plakettes festőművész Humán gesztusok című egyéni kiállítása a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában – tájékoztatta Elek András, a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

Társadalmi témákat és a holokausztot is feldolgozó, hagyományos technikával készült olajfestményeit mutatja be Gasztonyi Kálmán festőművész a budapesti Bálint Házban péntektől látható kiállításán.

Hírek

Szombathy Bálint vajdasági magyar képzőművésznek ítélte oda az előző év legjobb kiállításáért járó díjat a Politika című szerb napilap.

Hírek

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Lantos Ferenc Kossuth-díjas festőművész, grafikus és művészetpedagógus, Pécs díszpolgára, akinek életművét állandó kiállítás mutatja be a pécsi Vasváry-házban - adta hírül a bama.hu hírportál.

Hírek

Hetvenmillió forintért kelt el Berény Róbert mintegy kilenc évtized után, kalandos körülmények között hazakerült, Alvó nő fekete vázával című főműve a Virág Judit Galéria szombat esti aukcióján, amelyen csaknem 220 tételt kínáltak az érdeklődőknek a Budapest Kongresszusi Központban. Ennyi pénzt még nem fizettek Berény-képért.

Hírek

Vizitáció – V4 címmel a visegrádi országok kerámiaművészeinek alkotásaiból látható tárlat csütörtöktől a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) kiállítótermében Szentendrén – tájékoztatta az MTI-t a kiállítás kurátora.

Hírek

Tizenhat kortárs nemzetközi képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a szentendrei MűvészetMalomban KONSTRUKTÍV + INTER + KONKRÉT címmel - tájékoztatta az MTI-t Beke László művészettörténész, a kiállítás társkurátora.

Hírek

André Kertész volt idén a sztárja a világ egyik legjelentősebb fotóvásárának, a Paris Photónak: a magyar származású fotóművész aukcióra bocsátott munkái több mint 165 ezer euróért (50 millió forintért) találtak gazdára.

Hírek

Jakobovits Miklós (1936-2012) Munkácsy- és Arshile Gorky-díjas erdélyi festőművész csendéleteiből, városi tájaiból és tárgylenyomataiból nyílik kiállítás pénteken a Forrás Galériában.

Hírek

Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban mutatták be szerdán azt az ismét állami tulajdonba került Barabás Miklós-festményt, amelyen a művész gróf Nádasdy Ferencné gróf Zichy Ilonát ábrázolja.

Hírek

Harminc kiemelkedő 20. századi festményt és sikeres magyar fiatalok hozzájuk fűződő gondolatait mutatja be az a kiállítás, amely szerdától látható Budapesten, a Virág Judit Galériában.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ A hülyeség magánügy, amíg el nem mondjuk senkinek."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ