BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Ifjabb Habda László kárpátaljai festőművész absztrakt képeit mutatja be az a kiállítás, amely Játék címmel szerdán nyílt meg Budapesten a Forrás Galériában.

Hírek

Munkácsy-díjas grafikusművészre emlékező kiállítást rendez a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ; a tárlat március 3-i megnyitóján egykori barátai személyes emlékeket is felidéznek a Tolna megyéhez sok szállal kötődött művészről, pedagógusról.

Hírek

Szerettei, pályatársai és tisztelői kísérték utolsó útjára Gross Arnold festőművészt, grafikust pénteken a budapesti Farkasréti temetőben.

Hírek

A köztéri alkotásairól is ismert képzőművész, Ruppert János kisplasztikáiból, grafikáiból nyílik kiállítás szombaton Szekszárdon, a Művészetek Házában.

Hírek

A fiatalon, mindössze 45 évesen elhunyt Gémes Péter Munkácsy-díjas képzőművész 1975 és 1995 között készült litográfiáiból, fotóiból és ceruzarajzaiból nyílt emlékkiállítás pénteken a Vigadó Galériában Budapesten.

Hírek

Verebics Ági képzőművész egész alakos, rendhagyó női aktjait és világítós dobozait mutatja be az a kiállítás, amely csütörtöktől látható a MissionArt Galériában Budapesten.

Hírek

Átadták pénteken a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíjakat, a két nyertes 100-100 ezer forint anyagi támogatásban részesül, emellett szakmai konzultációs és kiállítási lehetőséget is nyújtanak számukra.

Hírek

Vasárnap délben nyílik Kéri László Tornyai-plakettes festőművész Humán gesztusok című egyéni kiállítása a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában – tájékoztatta Elek András, a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

Társadalmi témákat és a holokausztot is feldolgozó, hagyományos technikával készült olajfestményeit mutatja be Gasztonyi Kálmán festőművész a budapesti Bálint Házban péntektől látható kiállításán.

Hírek

Szombathy Bálint vajdasági magyar képzőművésznek ítélte oda az előző év legjobb kiállításáért járó díjat a Politika című szerb napilap.

Hírek

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Lantos Ferenc Kossuth-díjas festőművész, grafikus és művészetpedagógus, Pécs díszpolgára, akinek életművét állandó kiállítás mutatja be a pécsi Vasváry-házban - adta hírül a bama.hu hírportál.

Hírek

Hetvenmillió forintért kelt el Berény Róbert mintegy kilenc évtized után, kalandos körülmények között hazakerült, Alvó nő fekete vázával című főműve a Virág Judit Galéria szombat esti aukcióján, amelyen csaknem 220 tételt kínáltak az érdeklődőknek a Budapest Kongresszusi Központban. Ennyi pénzt még nem fizettek Berény-képért.

Hírek

Vizitáció – V4 címmel a visegrádi országok kerámiaművészeinek alkotásaiból látható tárlat csütörtöktől a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) kiállítótermében Szentendrén – tájékoztatta az MTI-t a kiállítás kurátora.

Hírek

R-Evolúció! mottóval a hazai kortárs képzőművészet "vérfrissítését" célozza a Műcsarnokba március 3-ra meghirdetett kortárs szobrászati szakmai konferencia.

Hírek

Visszakapják tulajdonosai, az erdélyi Zabolán élő Mikes család tagjai a Zabolai ménes című festményt, amely 1944-ben került az akkori agrártárcához és az utóbbi időben a Földművelésügyi Minisztériumban volt látható.

Hírek

Életének 101. évében elhunyt Cs. Erdős Tibor, a 20. századi magyar festészet kimagasló alakja - közölte a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Pénteken vesznek végső búcsút Gross Arnoldtól; a Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikust, festőművészt, a nemzet művészét 14 óra 30 perckor a Farkasréti temető Makovecz-termében búcsúztatják római katolikus gyászszertartás szerint - olvasható a Gross Arnold Műterem Facebook-oldalán.

Hírek

Munkácsy Mihály műveinek örült ma a kínai fővárosban a szakmai közönség, amely jelen lehetett a világhírű magyar művész festményeit bemutató kiállítás nyitónapján, a pekingi festőakadémián, csütörtökön.

Hírek

László Dániel festőművész elmúlt tíz évben készült alkotásaiból nyílik Mandulavirágzás címmel kiállítás pénteken a szegedi Reök-palotában.

Hírek

Életének 86. évében csütörtökön Budapesten meghalt Gross Arnold Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus, festőművész, a nemzet művésze - tájékoztatta az MTI-t pénteken a művész családja.

Hírek

Életének 93. évében elhunyt Simon Ferenc szobrászművész. Az 1957-től a Szolnoki Művésztelepen alkotó szobrászt a Tisza-parti megyeszékhely saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek - közölte Gyuricska Éva, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.

Hírek

Kovács Kitti festőművész és Szabó J. Gergely grafikus veheti át idén a pályakezdő alkotóknak járó Barcsay-díjat. A fiatal művészeknek Kónya Márta és Kónya Ferenc jogörökösök adják át az elismerést pénteken Szentendrén, ahol kiállítás is nyílik műveikből a Ferenczy Múzeum Barcsay-termében.

Hírek

Százhuszonöt éve, 1889. december 23-án született Kmetty János Kossuth-díjas festő, grafikus, a magyar kubizmus kiemelkedő alakja. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:

Hírek

A magyar festészetet megújító Rippl-Rónai József és az európai szobrászat számára új utat mutató Aristide Maillol barátságának történetét idézi fel több mint 200 művön keresztül a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) szerdától látogatható kiállítása.

Hírek

A 2012-ben elhunyt Páll Lajos erdélyi festőművész, költő csaknem ötven tájképét és figurális festményét mutatja be a Kárpát-haza Galéria szerdán este nyílt kiállítása a budapesti Duna Palotában.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Nehéz elhinni, hogy valaki igazat mond, ha tudjuk, hogy mi az ő helyében hazudnánk."
Henry Louis Mencken
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ