BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Takács István matyóföldi festőművész munkásságának állít emléket Mezőkövesden, a városrehabilitációs pályázat keretében megújult Városi Galériában kialakított állandó gyűjteményes kiállítás, amely pénteken nyílik.
Hírek
Életének 95. évében elhunyt Abodi Nagy Béla neves erdélyi magyar festőművész, egyetemi tanár - tudatta fia, Nagy Géza festőművész hétfőn az MTI-vel.
Hírek
A magyar neoavantgárd egyik elindítója, Konkoly Gyula Munkácsy-díjas képzőművész elmúlt két évtizedben készült alkotásaiból nyílt kiállítás a pécsi Zsolnay-negyedben pénteken.
Hírek
Rajcsók Attila szobrászművész munkáiból nyílik kiállítás szerdán a Molnár Ani Galériában. A Gondolatmag címet viselő tárlaton a művész acéllemezekből hajlított, természeti formák ihlette alkotásai lesznek láthatók.
Hírek
A Mátészalkáról indult, erdélyi gyökerű Farago képzőművész Art of Life című művészeti albumát és mellette mintegy 50 alkotását - olaj- és porcelánfestményeit, grafikáit - mutatja be kiállításon kedden este a budapesti E Galéria.
Hírek
Ötvenhat éves korában Nemessándorházán meghalt Fischer György Munkácsy-díjas szobrászművész.
Hírek
Elhunyt Páll Lajos költő, festőművész, az erdélyi magyar kultúra kiemelkedő alakja.
Hírek
Gyulai Líviusz Kossuth-díjas grafikusművész életművéből mintegy 60 alkotást állítanak ki péntektől a Budafok-Tétényi Művelődési Központban.
Hírek
A száz éve született erdélyi származású fafaragó népi iparművész, Balásy Gyula alkotásaiból nyílik kiállítás kedden a dombóvári Helytörténeti Múzeumban.
Hírek
Először láthatja a magyar közönség a Németországban élő Perneczky Géza Széchenyi-díjas képzőművész grafikai sorozatát, emellett kollázsait, fotóit és printjeit Yes-No művészet címmel szerdától a budapesti Karton Galériában.
Hírek
Mintegy 150 művön keresztül mutatja be Cézanne és a múlt - Hagyomány és alkotóerő címmel a francia festő életművét és annak előzményeit a Szépművészeti Múzeum péntektől látogatható kiállítása.
Hírek
Idősebb mesterek, a középgeneráció és fiatal alkotók munkáiból nyílt kiállítás Élő magyar festészet címmel a Magyar Nemzeti Galériában csütörtökön, a Magyar festészet napján; a megnyitó alkalmából L. Simon László kultúráért felelős államtitkár festészeti díjakat adott át.
Hírek
Pauer Gyula Munkácsy- és Kossuth-díjas szobrász, konceptuális és performanszművész, látványtervező temetése október 26-án pénteken 14 órakor lesz a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, a katolikus egyház szertartása szerint.
Hírek
A szakirodalom számára eddig ismeretlen alkotások, így Csontváry Kosztka Tivadar több mint száz év után előkerült festménye, valamint Munkácsy Mihály és Ferenczy Károly egy-egy alkotása is szerepel a Virág Judit Galéria vasárnapi aukcióján, amelyen összesen 165 tételt árvereznek.
Hírek
Csók István Züzü tükör előtt című, eddig ismeretlen olajfestménye mellett antik és kortárs festmények, porcelánok, bútorok és szőnyegek szerepelnek a Nagyházi Galéria keddtől csütörtökig tartó árverésén, szombaton pedig ezüstökre és ékszerekre licitálhatnak az érdeklődők.
Hírek
Polgár Csaba iparművész 27 különböző méretű fénynyomatot, leplet és festményt mutat be péntektől a Budapest Galériában. A tárlat a kilencvenes évek végétől 2012-ig készült munkákból válogat.
Hírek
Csáki Róbert festőművész idén készült tájképeiből és csendéleteiből, mintegy negyven munkából nyílik kiállítás hétfőn a fővárosi Társalgó Galériában.
Hírek
A magyar modernista festők és Bartók Béla viszonyát bemutató, jövő októberben megnyíló, Allegro barbaro című nagyszabású tárlaton állítja ki először a párizsi Orsay Múzeum (Musée d'Orsay) új Rippl-Rónai-festményét, amelyet azt követően az állandó gyűjtemény részeként láthat majd a francia közönség - mondta hétfőn az MTI-nek Claire Bernardi, a készülő tárlat francia kurátora.
Hírek
Pasik és Csajok éjszakája címmel kortárs képzőművészeti aukciót tartanak a Magyar Színházban a teátrum idei első premierje, a Facér pasi naplója című produkció bemutatója után pénteken.
Hírek
Hét képzőművészeti csoport mutatkozik be vasárnaptól a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) idei kiállításán a Kortárs Művészeti Intézetben Dunaújvárosban.
Hírek
Magyar és szlovák képzőművészek közös kiállítása nyílt kedden Győrött a Múzeumházban. A tárlaton hét szigetközi és hét csallóközi alkotó vonultatja fel munkáit Kortárs Művészeti Panoráma címmel.
Hírek
Király Vilmos szobrász "Szeret - nem szeret" címmel mutatja be papír- és famunkáit november 7-én, szerdán a budapesti Erlin Galériában.
Hírek
Egy korábban a szakma előtt is ismeretlen Munkácsy-művet mutatott be Pákh Imre Szegeden a Móra Múzeumban, a Párizs környéki tájat ábrázoló alkotást 1880 és 1885 között festhette a művész.
Hírek
Kicsomagolták Paul Cézanne Kártyázók című festményét pénteken a Szépművészeti Múzeumban, ahol Cézanne és a múlt - Hagyomány és alkotóerő címmel nyílik 140 festményt, akvarellt és grafikát felvonultató nagykiállítás október 25-én.
Hírek
Kilenc ország hetvenkét képzőművészének műveit mutatja be a Fiatal Európai Alkotók - Kortárs Művészeti Utazó Biennále, amely szombaton nyílik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„A modern művészetet megérteni körülbelül olyan, mintha az ember megpróbálná követni a cselekményt a betűlevesben"
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ