BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Rekordáron, 240 millió forintért kelt Csontváry Kosztka Tivadar Traui tájkép naplemente idején című festménye a Virág Judit Galéria vasárnapi budapesti árverésén.
Hírek
A szakirodalom számára eddig ismeretlen alkotások, így Csontváry Kosztka Tivadar több mint száz év után előkerült festménye, valamint Munkácsy Mihály és Ferenczy Károly egy-egy alkotása is szerepel a Virág Judit Galéria vasárnapi aukcióján, amelyen összesen 165 tételt árvereznek.
Hírek
Csók István Züzü tükör előtt című, eddig ismeretlen olajfestménye mellett antik és kortárs festmények, porcelánok, bútorok és szőnyegek szerepelnek a Nagyházi Galéria keddtől csütörtökig tartó árverésén, szombaton pedig ezüstökre és ékszerekre licitálhatnak az érdeklődők.
Hírek
Polgár Csaba iparművész 27 különböző méretű fénynyomatot, leplet és festményt mutat be péntektől a Budapest Galériában. A tárlat a kilencvenes évek végétől 2012-ig készült munkákból válogat.
Hírek
Csáki Róbert festőművész idén készült tájképeiből és csendéleteiből, mintegy negyven munkából nyílik kiállítás hétfőn a fővárosi Társalgó Galériában.
Hírek
A magyar modernista festők és Bartók Béla viszonyát bemutató, jövő októberben megnyíló, Allegro barbaro című nagyszabású tárlaton állítja ki először a párizsi Orsay Múzeum (Musée d'Orsay) új Rippl-Rónai-festményét, amelyet azt követően az állandó gyűjtemény részeként láthat majd a francia közönség - mondta hétfőn az MTI-nek Claire Bernardi, a készülő tárlat francia kurátora.
Hírek
Pasik és Csajok éjszakája címmel kortárs képzőművészeti aukciót tartanak a Magyar Színházban a teátrum idei első premierje, a Facér pasi naplója című produkció bemutatója után pénteken.
Hírek
Hét képzőművészeti csoport mutatkozik be vasárnaptól a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) idei kiállításán a Kortárs Művészeti Intézetben Dunaújvárosban.
Hírek
Magyar és szlovák képzőművészek közös kiállítása nyílt kedden Győrött a Múzeumházban. A tárlaton hét szigetközi és hét csallóközi alkotó vonultatja fel munkáit Kortárs Művészeti Panoráma címmel.
Hírek
Király Vilmos szobrász "Szeret - nem szeret" címmel mutatja be papír- és famunkáit november 7-én, szerdán a budapesti Erlin Galériában.
Hírek
Egy korábban a szakma előtt is ismeretlen Munkácsy-művet mutatott be Pákh Imre Szegeden a Móra Múzeumban, a Párizs környéki tájat ábrázoló alkotást 1880 és 1885 között festhette a művész.
Hírek
Kicsomagolták Paul Cézanne Kártyázók című festményét pénteken a Szépművészeti Múzeumban, ahol Cézanne és a múlt - Hagyomány és alkotóerő címmel nyílik 140 festményt, akvarellt és grafikát felvonultató nagykiállítás október 25-én.
Hírek
Kilenc ország hetvenkét képzőművészének műveit mutatja be a Fiatal Európai Alkotók - Kortárs Művészeti Utazó Biennále, amely szombaton nyílik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.
Hírek
Takács István matyóföldi festőművész munkásságának állít emléket Mezőkövesden, a városrehabilitációs pályázat keretében megújult Városi Galériában kialakított állandó gyűjteményes kiállítás, amely pénteken nyílik.
Hírek
Életének 95. évében elhunyt Abodi Nagy Béla neves erdélyi magyar festőművész, egyetemi tanár - tudatta fia, Nagy Géza festőművész hétfőn az MTI-vel.
Hírek
A magyar neoavantgárd egyik elindítója, Konkoly Gyula Munkácsy-díjas képzőművész elmúlt két évtizedben készült alkotásaiból nyílt kiállítás a pécsi Zsolnay-negyedben pénteken.
Hírek
Rajcsók Attila szobrászművész munkáiból nyílik kiállítás szerdán a Molnár Ani Galériában. A Gondolatmag címet viselő tárlaton a művész acéllemezekből hajlított, természeti formák ihlette alkotásai lesznek láthatók.
Hírek
A Mátészalkáról indult, erdélyi gyökerű Farago képzőművész Art of Life című művészeti albumát és mellette mintegy 50 alkotását - olaj- és porcelánfestményeit, grafikáit - mutatja be kiállításon kedden este a budapesti E Galéria.
Hírek
Ötvenhat éves korában Nemessándorházán meghalt Fischer György Munkácsy-díjas szobrászművész.
Hírek
Elhunyt Páll Lajos költő, festőművész, az erdélyi magyar kultúra kiemelkedő alakja.
Hírek
Gyulai Líviusz Kossuth-díjas grafikusművész életművéből mintegy 60 alkotást állítanak ki péntektől a Budafok-Tétényi Művelődési Központban.
Hírek
A száz éve született erdélyi származású fafaragó népi iparművész, Balásy Gyula alkotásaiból nyílik kiállítás kedden a dombóvári Helytörténeti Múzeumban.
Hírek
Először láthatja a magyar közönség a Németországban élő Perneczky Géza Széchenyi-díjas képzőművész grafikai sorozatát, emellett kollázsait, fotóit és printjeit Yes-No művészet címmel szerdától a budapesti Karton Galériában.
Hírek
Mintegy 150 művön keresztül mutatja be Cézanne és a múlt - Hagyomány és alkotóerő címmel a francia festő életművét és annak előzményeit a Szépművészeti Múzeum péntektől látogatható kiállítása.
Hírek
Idősebb mesterek, a középgeneráció és fiatal alkotók munkáiból nyílt kiállítás Élő magyar festészet címmel a Magyar Nemzeti Galériában csütörtökön, a Magyar festészet napján; a megnyitó alkalmából L. Simon László kultúráért felelős államtitkár festészeti díjakat adott át.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ