BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Szerettei, pályatársai és tisztelői kísérték utolsó útjára Gross Arnold festőművészt, grafikust pénteken a budapesti Farkasréti temetőben.

Hírek

A köztéri alkotásairól is ismert képzőművész, Ruppert János kisplasztikáiból, grafikáiból nyílik kiállítás szombaton Szekszárdon, a Művészetek Házában.

Hírek

A fiatalon, mindössze 45 évesen elhunyt Gémes Péter Munkácsy-díjas képzőművész 1975 és 1995 között készült litográfiáiból, fotóiból és ceruzarajzaiból nyílt emlékkiállítás pénteken a Vigadó Galériában Budapesten.

Hírek

Verebics Ági képzőművész egész alakos, rendhagyó női aktjait és világítós dobozait mutatja be az a kiállítás, amely csütörtöktől látható a MissionArt Galériában Budapesten.

Hírek

Átadták pénteken a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíjakat, a két nyertes 100-100 ezer forint anyagi támogatásban részesül, emellett szakmai konzultációs és kiállítási lehetőséget is nyújtanak számukra.

Hírek

Vasárnap délben nyílik Kéri László Tornyai-plakettes festőművész Humán gesztusok című egyéni kiállítása a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában – tájékoztatta Elek András, a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

Társadalmi témákat és a holokausztot is feldolgozó, hagyományos technikával készült olajfestményeit mutatja be Gasztonyi Kálmán festőművész a budapesti Bálint Házban péntektől látható kiállításán.

Hírek

Szombathy Bálint vajdasági magyar képzőművésznek ítélte oda az előző év legjobb kiállításáért járó díjat a Politika című szerb napilap.

Hírek

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Lantos Ferenc Kossuth-díjas festőművész, grafikus és művészetpedagógus, Pécs díszpolgára, akinek életművét állandó kiállítás mutatja be a pécsi Vasváry-házban - adta hírül a bama.hu hírportál.

Hírek

Hetvenmillió forintért kelt el Berény Róbert mintegy kilenc évtized után, kalandos körülmények között hazakerült, Alvó nő fekete vázával című főműve a Virág Judit Galéria szombat esti aukcióján, amelyen csaknem 220 tételt kínáltak az érdeklődőknek a Budapest Kongresszusi Központban. Ennyi pénzt még nem fizettek Berény-képért.

Hírek

Vizitáció – V4 címmel a visegrádi országok kerámiaművészeinek alkotásaiból látható tárlat csütörtöktől a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) kiállítótermében Szentendrén – tájékoztatta az MTI-t a kiállítás kurátora.

Hírek

Tizenhat kortárs nemzetközi képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a szentendrei MűvészetMalomban KONSTRUKTÍV + INTER + KONKRÉT címmel - tájékoztatta az MTI-t Beke László művészettörténész, a kiállítás társkurátora.

Hírek

André Kertész volt idén a sztárja a világ egyik legjelentősebb fotóvásárának, a Paris Photónak: a magyar származású fotóművész aukcióra bocsátott munkái több mint 165 ezer euróért (50 millió forintért) találtak gazdára.

Hírek

Életének 101. évében elhunyt Cs. Erdős Tibor, a 20. századi magyar festészet kimagasló alakja - közölte a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Pénteken vesznek végső búcsút Gross Arnoldtól; a Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikust, festőművészt, a nemzet művészét 14 óra 30 perckor a Farkasréti temető Makovecz-termében búcsúztatják római katolikus gyászszertartás szerint - olvasható a Gross Arnold Műterem Facebook-oldalán.

Hírek

Munkácsy Mihály műveinek örült ma a kínai fővárosban a szakmai közönség, amely jelen lehetett a világhírű magyar művész festményeit bemutató kiállítás nyitónapján, a pekingi festőakadémián, csütörtökön.

Hírek

László Dániel festőművész elmúlt tíz évben készült alkotásaiból nyílik Mandulavirágzás címmel kiállítás pénteken a szegedi Reök-palotában.

Hírek

Életének 86. évében csütörtökön Budapesten meghalt Gross Arnold Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus, festőművész, a nemzet művésze - tájékoztatta az MTI-t pénteken a művész családja.

Hírek

Életének 93. évében elhunyt Simon Ferenc szobrászművész. Az 1957-től a Szolnoki Művésztelepen alkotó szobrászt a Tisza-parti megyeszékhely saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek - közölte Gyuricska Éva, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.

Hírek

Kovács Kitti festőművész és Szabó J. Gergely grafikus veheti át idén a pályakezdő alkotóknak járó Barcsay-díjat. A fiatal művészeknek Kónya Márta és Kónya Ferenc jogörökösök adják át az elismerést pénteken Szentendrén, ahol kiállítás is nyílik műveikből a Ferenczy Múzeum Barcsay-termében.

Hírek

Százhuszonöt éve, 1889. december 23-án született Kmetty János Kossuth-díjas festő, grafikus, a magyar kubizmus kiemelkedő alakja. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:

Hírek

A magyar festészetet megújító Rippl-Rónai József és az európai szobrászat számára új utat mutató Aristide Maillol barátságának történetét idézi fel több mint 200 művön keresztül a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) szerdától látogatható kiállítása.

Hírek

A 2012-ben elhunyt Páll Lajos erdélyi festőművész, költő csaknem ötven tájképét és figurális festményét mutatja be a Kárpát-haza Galéria szerdán este nyílt kiállítása a budapesti Duna Palotában.

Hírek

Kovács Margit Kossuth-díjas keramikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen, a Nemzetközi Kerámia Központban vasárnap.

Hírek

Földi Péter Kossuth-díjas festőművész alkotásaiból nyílik összegző kiállítás vasárnap Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban - tájékoztatta Elek András, a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-t.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ Az egyik korszak oltárterítője a következő lábtörlője."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ