Hírek

Szeptember 25. és 27. között, péntektől vasárnapig rendezik meg a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéjét.

Hírek

A Hódmezővásárhelyen az 1930-as években virágzó korszakát élő népi szecessziós kerámiaművészetet bemutató kiállítás nyílt szerdán a Tornyai János Múzeumban.

Hírek

A Ludwig Múzeumban emlékeztek csütörtökön barátai, tisztelői Reigl Juditra, az augusztus 7-én, 97 éves korában elhunyt, világhírű festőművészre, akinek munkáiból a Kálmán Makláry Fine Arts Galériában emlékkiállítás is nyílt.

Hírek

A Fa kívül és belül címmel a VI. Zalaegerszegi Országos Faműves Pályázatra beérkezett munkákból nyílik kiállítás pénteken a zalai megyeszékhelyen, a Gébárti Kézművesek Házában.

Hírek

Kilencvenhét éves korában pénteken elhunyt Reigl Judit Franciaországban élő Kossuth-díjas festőművész, az európai absztrakt expresszionizmus jelentős képviselője - tudatta a Kalman Maklary Fine Arts az MTI-vel.

Hírek

A 70 éve Párizsban élő és alkotó magyar képzőművész, Vera Molnar különleges, számítógépes alkotásaiból nyílik kiállítás szombaton a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban - jelentette be az intézmény igazgatója hétfőn, amikor sajtótájékoztató keretében kezdték meg kibontani a napokban megérkezett műveket.

Hírek

Lapis András szobrászművész kiállításának szombati megnyitójával kezdődik el a Szegedért Alapítvány nyári programsorozata a Wágner-udvarban - tájékoztatta Bódi György, a civil szervezet titkára az MTI-t.

Hírek

Réber László (1920-2001) Munkácsy-díjas grafikusművész születésének 100. évfordulója alkalmából, Éljen a kérdőjel, vesszen a pont! címmel a művész irodalmi illusztrációból nyílik kiállítás vasárnap a Virág Benedek Ház kiállítótermében.

Hírek

Száz éve, 1920. június 16-án halt meg Körösfői-Kriesch Aladár festő- és iparművész, a magyar szecesszió egyik legeredetibb képviselője, a gödöllői művésztelep alapítója. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Családja, tanítványai, barátai és tisztelői körében június 20-án vesznek végső búcsút Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművésztől, a nemzet művészétől Heves városi temetőjében - közölte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szerdán a MTI-vel.

Hírek

Nyolcvan éve, 1940. június 10-én halt meg Kernstok Károly festő, grafikus, a Nyolcak művészcsoport vezéralakja. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Thorma János festőművész, a nagybányai művésztelep egyik alapítója, majd vezetője százötven éve, 1870. április 24-én született. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

A pásztói születésű Munkácsy-díjas grafikusművészre, Csohány Kálmánra emlékeznek halálának 40. évfordulója alkalmából a Nógrád megyei városban, ezúttal nem hagyományos, hanem virtuális kiállítással - tájékoztatta az MTI-t az egyik szervező szerdán.

Hírek

Permanens konfliktus címmel közös kiállítása nyílt Verebics Ágnes és Verebics Katalin festőművésznek a szentendrei ÚjMűhely Galériában - közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

Hírek

Háromnapos fazekas és népi kézműves fesztivál kezdődött pénteken Debrecenben; a rendezvény ünnepi megnyitóját szombaton tartják a belvárosi Csapó utcai sétálóövezetben - közölte Hubert Erzsébet, a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke az MTI-vel.

Hírek

A művészet rendje címmel nyílik kiállítás Kadosa Kiss József munkáiból a Műcsarnok#Box-ban. A sokféle technikával alkotó művész mostani tárlatán a természettel való harmónia, a nagy elődök előtti tisztelgés, valamint a jövőbe tekintés egyaránt felsorakozik.

Hírek

Elhunyt Sváby Lajos festőművész. A Kossuth- és Prima Primissima díjas alkotó életének 85. évében, hosszú betegség után halt meg - tudatta csütörtökön közösségi oldalán fia, Sváby András televíziós újságíró.

Hírek

Pentelei Molnár Jánosnak, a 20. század elismert csendéletfestőjének munkáiból nyílik kiállítás csütörtökön a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén.

Hírek

A járványügyi korlátozások feloldása után Gorka Géza (1894-1971) Munkácsy- és Kossuth-díjas magyar keramikus életművét bemutató kiállítással nyit újra kedden a budapesti Kieselbach Galéria, amelynek gondozásában a keramikus művészetét összegző iparművészeti album is megjelenik.

Hírek

Több mint 20 fiatal képzőművész kiállítás nyílik szerdán a szentendrei MANK Galériában Művészet és játék címmel, amely a fiatal művészek számára kiírt pályázat eredményét mutatja be.

Hírek

Családja, tanítványai, barátai és tisztelői körében vettek végső búcsút szombaton Kő Pál szobrászművésztől, a nemzet művészétől Heves város temetőjében.

Hírek

Évek után újra Budapesten állít ki Anton Molnár Franciaországban élő magyar festő, a tárlatot augusztus 28. és szeptember 13. között rendezik meg, ahol az érdeklődők megismerhetik a művész ezredfordulót és a 21. század hangulatát idéző festményeit - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Életének 80. évében elhunyt Kő Pál Kossuth-díjas szobrász, a nemzet művésze - tudatta fia, Kő Boldizsár hétfőn Facebook-oldalán.

Hírek

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kerámiatervezés szakos, végzős hallgatója, a hódmezővásárhelyi Nagy-György Ágnes alkotásaiból rendeztek Timescapes címmel kiállítást a Tornyai János Múzeumban.

Hírek

A napokban hivatalosan is bejegyezték a Dargay Lajos szobrászművész szellemi örökségének gondozását is felvállaló művészeti alapítványt - tájékoztatta szerdán az MTI-t a kuratórium elnöke.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ