BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

Kovács Margit Kossuth-díjas keramikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen, a Nemzetközi Kerámia Központban vasárnap.

Hírek

Földi Péter Kossuth-díjas festőművész alkotásaiból nyílik összegző kiállítás vasárnap Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban - tájékoztatta Elek András, a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

Jörg Immendorff munkáival, köztük számos főművel tiszteleg a berlini fal leomlása előtt az esemény 25. évfordulóján a Szépművészeti Múzeum vasárnap megnyílt, Immendorff - Éljen a festészet! című kiállítása.

Hírek

Budapesten is bemutatták a Kisléghi Nagy Ádám festőművész ikonokat, portrékat, szenteket és bibliai alakokat ábrázoló alkotásait felvonultató festményalbumot, amely a Magyar Napló gondozásában jelent meg.

Hírek

Pécsi metszet címmel öt pécsi kortárs festő, Ernszt András, Pinczehelyi Sándor, Somody Péter, Szentgróti Dávid és Valkó László ez alkalomra készült képeiből rendeznek kiállítást a Zágrábi Magyar Intézetben november 5. és 30. között.

Hírek

Két kiállítás nyílik a Magyar Festészet Napja alkalmából pénteken Békéscsabán a Munkácsy Emlékházban és a Csabagyöngye Kulturális Központban - tájékoztatta a Munkácsy Emlékház művészeti igazgatója az MTI-t.

Hírek

Rekordszámú, 24 ezres közönség tekintette meg Art Market Budapest (AMB) nemzetközi képzőművészeti vásár 20 országból érkezett csaknem 100 kiállítójának standjait október 9. és 12. között a Millenáris parkban.

Hírek

Szerda este nyílik az Art Market Budapest (AMB) kortárs képzőművészeti vásár, amely idén mintegy 100 kiállító standján több mint 500 művész több ezer műtárgyával és 70-nél is több kísérőprogrammal várja a közönséget vasárnapig a Millenáris Parkban.

Hírek

Szabó Klára Petra fiatal festőművész kapta az idei Rudnay-ösztöndíjat, a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Magyar Művészeti Akadémia elismerését, melyet minden esztendőben a Vásárhelyi Őszi Tárlat alkalmából osztanak ki.

Hírek

Magyar László kárpátaljai festőművész tájképeit, csendéleteit és figurális alkotásait mutatja be a Kárpát-haza Galéria azon a kiállításon, amely Válogatás címmel kedd este nyílt meg a budapesti Duna Palotában.

Hírek

Munkácsy, Paál, Szinyei és tájképfestő kortársaik címmel a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből nyílik kiállítás szombaton Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Munkácsy termében – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.

Hírek

Tizenhat kortárs művészeti galéria húsz kiállítással és ingyenes programokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, performanszokkal várja a látogatókat az első Gallery Weekend Budapest fesztiválon (GWB) szombaton és vasárnap.

Hírek

Csütörtökön nyílik meg Párizsban Kéri Mihály, Fritz Rautner és Karsch Manfred érdi festőművészek tárlata a Toko Galériában – tájékoztatta az MTI-t Kéri Mihály.

Hírek

Tizenhat kortárs nemzetközi képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a szentendrei MűvészetMalomban KONSTRUKTÍV + INTER + KONKRÉT címmel - tájékoztatta az MTI-t Beke László művészettörténész, a kiállítás társkurátora.

Hírek

André Kertész volt idén a sztárja a világ egyik legjelentősebb fotóvásárának, a Paris Photónak: a magyar származású fotóművész aukcióra bocsátott munkái több mint 165 ezer euróért (50 millió forintért) találtak gazdára.

Hírek

Jakobovits Miklós (1936-2012) Munkácsy- és Arshile Gorky-díjas erdélyi festőművész csendéleteiből, városi tájaiból és tárgylenyomataiból nyílik kiállítás pénteken a Forrás Galériában.

Hírek

Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban mutatták be szerdán azt az ismét állami tulajdonba került Barabás Miklós-festményt, amelyen a művész gróf Nádasdy Ferencné gróf Zichy Ilonát ábrázolja.

Hírek

Harminc kiemelkedő 20. századi festményt és sikeres magyar fiatalok hozzájuk fűződő gondolatait mutatja be az a kiállítás, amely szerdától látható Budapesten, a Virág Judit Galériában.

Hírek

A nőiség, a női test szépsége a témája Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész kiállításának, amely pénteken nyílik a baranyai megyeszékhely Pécsi Galériájában.

Hírek

Csaknem 300 festőművész alkotásaival várja a közönséget hétfőtől november 2-ig Budapesten és vidéken a 13. alkalommal megrendezett Magyar Festészet Napja (MFN) eseménysorozat.

Hírek

Szabó Ábel festőművész kapta az idei Tornyai-plakettet, a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, az elismerést a kiállítás vasárnapi megnyitóján adták át.

Hírek

A jubileumi, hatvanadik Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját elnyerő Czene Márta festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás vasárnap a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeumban.

Hírek

Jubileumi kiállítás nyílik az idén 60. születésnapját ünneplő Szirtes János Munkácsy-díjas képzőművész alkotásaiból szombaton Pécsett.

Hírek

A magyar kézművesség olyan hagyomány, amely a honfoglalással együtt jutott be a Kárpát-medencébe - mondta Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere a debreceni és Hajdú-Bihar megyei népi kézművesértékek negyedik fesztiváljának megnyitóján szombaton.

Hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg a debreceni és a megyei népi kézműves értékek fesztiválját szeptember 13-án, szombaton, a debreceni Fórum előtti sétatéren.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ Semmitől sem félek annyira, mint a félelemtől."
Montaigne
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ