BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

László Dániel festőművész elmúlt tíz évben készült alkotásaiból nyílik Mandulavirágzás címmel kiállítás pénteken a szegedi Reök-palotában.

Hírek

Életének 86. évében csütörtökön Budapesten meghalt Gross Arnold Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus, festőművész, a nemzet művésze - tájékoztatta az MTI-t pénteken a művész családja.

Hírek

Életének 93. évében elhunyt Simon Ferenc szobrászművész. Az 1957-től a Szolnoki Művésztelepen alkotó szobrászt a Tisza-parti megyeszékhely saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek - közölte Gyuricska Éva, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.

Hírek

Kovács Kitti festőművész és Szabó J. Gergely grafikus veheti át idén a pályakezdő alkotóknak járó Barcsay-díjat. A fiatal művészeknek Kónya Márta és Kónya Ferenc jogörökösök adják át az elismerést pénteken Szentendrén, ahol kiállítás is nyílik műveikből a Ferenczy Múzeum Barcsay-termében.

Hírek

Százhuszonöt éve, 1889. december 23-án született Kmetty János Kossuth-díjas festő, grafikus, a magyar kubizmus kiemelkedő alakja. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:

Hírek

A magyar festészetet megújító Rippl-Rónai József és az európai szobrászat számára új utat mutató Aristide Maillol barátságának történetét idézi fel több mint 200 művön keresztül a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) szerdától látogatható kiállítása.

Hírek

A 2012-ben elhunyt Páll Lajos erdélyi festőművész, költő csaknem ötven tájképét és figurális festményét mutatja be a Kárpát-haza Galéria szerdán este nyílt kiállítása a budapesti Duna Palotában.

Hírek

Kovács Margit Kossuth-díjas keramikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen, a Nemzetközi Kerámia Központban vasárnap.

Hírek

Földi Péter Kossuth-díjas festőművész alkotásaiból nyílik összegző kiállítás vasárnap Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban - tájékoztatta Elek András, a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

Jörg Immendorff munkáival, köztük számos főművel tiszteleg a berlini fal leomlása előtt az esemény 25. évfordulóján a Szépművészeti Múzeum vasárnap megnyílt, Immendorff - Éljen a festészet! című kiállítása.

Hírek

Budapesten is bemutatták a Kisléghi Nagy Ádám festőművész ikonokat, portrékat, szenteket és bibliai alakokat ábrázoló alkotásait felvonultató festményalbumot, amely a Magyar Napló gondozásában jelent meg.

Hírek

Pécsi metszet címmel öt pécsi kortárs festő, Ernszt András, Pinczehelyi Sándor, Somody Péter, Szentgróti Dávid és Valkó László ez alkalomra készült képeiből rendeznek kiállítást a Zágrábi Magyar Intézetben november 5. és 30. között.

Hírek

Két kiállítás nyílik a Magyar Festészet Napja alkalmából pénteken Békéscsabán a Munkácsy Emlékházban és a Csabagyöngye Kulturális Központban - tájékoztatta a Munkácsy Emlékház művészeti igazgatója az MTI-t.

Hírek

Átadták pénteken a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíjakat, a két nyertes 100-100 ezer forint anyagi támogatásban részesül, emellett szakmai konzultációs és kiállítási lehetőséget is nyújtanak számukra.

Hírek

Vasárnap délben nyílik Kéri László Tornyai-plakettes festőművész Humán gesztusok című egyéni kiállítása a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában – tájékoztatta Elek András, a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

Társadalmi témákat és a holokausztot is feldolgozó, hagyományos technikával készült olajfestményeit mutatja be Gasztonyi Kálmán festőművész a budapesti Bálint Házban péntektől látható kiállításán.

Hírek

Szombathy Bálint vajdasági magyar képzőművésznek ítélte oda az előző év legjobb kiállításáért járó díjat a Politika című szerb napilap.

Hírek

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Lantos Ferenc Kossuth-díjas festőművész, grafikus és művészetpedagógus, Pécs díszpolgára, akinek életművét állandó kiállítás mutatja be a pécsi Vasváry-házban - adta hírül a bama.hu hírportál.

Hírek

Hetvenmillió forintért kelt el Berény Róbert mintegy kilenc évtized után, kalandos körülmények között hazakerült, Alvó nő fekete vázával című főműve a Virág Judit Galéria szombat esti aukcióján, amelyen csaknem 220 tételt kínáltak az érdeklődőknek a Budapest Kongresszusi Központban. Ennyi pénzt még nem fizettek Berény-képért.

Hírek

Vizitáció – V4 címmel a visegrádi országok kerámiaművészeinek alkotásaiból látható tárlat csütörtöktől a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) kiállítótermében Szentendrén – tájékoztatta az MTI-t a kiállítás kurátora.

Hírek

Tizenhat kortárs nemzetközi képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a szentendrei MűvészetMalomban KONSTRUKTÍV + INTER + KONKRÉT címmel - tájékoztatta az MTI-t Beke László művészettörténész, a kiállítás társkurátora.

Hírek

André Kertész volt idén a sztárja a világ egyik legjelentősebb fotóvásárának, a Paris Photónak: a magyar származású fotóművész aukcióra bocsátott munkái több mint 165 ezer euróért (50 millió forintért) találtak gazdára.

Hírek

Jakobovits Miklós (1936-2012) Munkácsy- és Arshile Gorky-díjas erdélyi festőművész csendéleteiből, városi tájaiból és tárgylenyomataiból nyílik kiállítás pénteken a Forrás Galériában.

Hírek

Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban mutatták be szerdán azt az ismét állami tulajdonba került Barabás Miklós-festményt, amelyen a művész gróf Nádasdy Ferencné gróf Zichy Ilonát ábrázolja.

Hírek

Harminc kiemelkedő 20. századi festményt és sikeres magyar fiatalok hozzájuk fűződő gondolatait mutatja be az a kiállítás, amely szerdától látható Budapesten, a Virág Judit Galériában.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Ha valaki alacsony, azon nincs mit nevetni. Amíg talpazatra nem áll."
Ancsel Éva
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ