BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek

A nőiség, a női test szépsége a témája Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész kiállításának, amely pénteken nyílik a baranyai megyeszékhely Pécsi Galériájában.

Hírek

Csaknem 300 festőművész alkotásaival várja a közönséget hétfőtől november 2-ig Budapesten és vidéken a 13. alkalommal megrendezett Magyar Festészet Napja (MFN) eseménysorozat.

Hírek

Szabó Ábel festőművész kapta az idei Tornyai-plakettet, a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, az elismerést a kiállítás vasárnapi megnyitóján adták át.

Hírek

A jubileumi, hatvanadik Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját elnyerő Czene Márta festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás vasárnap a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeumban.

Hírek

Jubileumi kiállítás nyílik az idén 60. születésnapját ünneplő Szirtes János Munkácsy-díjas képzőművész alkotásaiból szombaton Pécsett.

Hírek

A magyar kézművesség olyan hagyomány, amely a honfoglalással együtt jutott be a Kárpát-medencébe - mondta Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere a debreceni és Hajdú-Bihar megyei népi kézművesértékek negyedik fesztiváljának megnyitóján szombaton.

Hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg a debreceni és a megyei népi kézműves értékek fesztiválját szeptember 13-án, szombaton, a debreceni Fórum előtti sétatéren.

Hírek

Szülőfalujában, Deszken a róla elnevezett általános iskola előtti téren fölavatták pénteken Zoltánfy István festőművész félalakos bronzszobrát, Bánvölgyi László alkotását.

Hírek

Július 30-án, szerdán temetik Gábor Marianne festőművészt, aki egy hete, 98 éves korában hunyt el.

Hírek

Elhunyt Gábor Marianne festő, érdemes művész - közölte az MTI-vel az elhunyt jogi képviselője pénteken.

Az alkotót szerdán érte a halál, 97 éves volt.


Hírek

Madrid belvárosában mutatja be 25 remekművét, mások mellett El Greco, Leonardo, Raffaello és Munkácsy műveinek pontos reprodukcióit Art on the Street from Budapest címmel óriásmolinókon a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria (MNG).

Hírek

Sipos László erdélyi festőművésznek, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának mintegy 25 festményét és néhány grafikáját mutatja be az a kiállítás, amely Számvetés, színvetés címmel kedden nyílt meg Budapesten.

Hírek

Munkácsy Mihály és a magyar realizmus festészete címmel nyílt a 19. század végi magyar festőművészet kiemelkedő alakjainak munkáiból válogató tárlat a Kogart Tihanyban szerdán.

Hírek

Rekordszámú, 24 ezres közönség tekintette meg Art Market Budapest (AMB) nemzetközi képzőművészeti vásár 20 országból érkezett csaknem 100 kiállítójának standjait október 9. és 12. között a Millenáris parkban.

Hírek

Szerda este nyílik az Art Market Budapest (AMB) kortárs képzőművészeti vásár, amely idén mintegy 100 kiállító standján több mint 500 művész több ezer műtárgyával és 70-nél is több kísérőprogrammal várja a közönséget vasárnapig a Millenáris Parkban.

Hírek

Szabó Klára Petra fiatal festőművész kapta az idei Rudnay-ösztöndíjat, a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Magyar Művészeti Akadémia elismerését, melyet minden esztendőben a Vásárhelyi Őszi Tárlat alkalmából osztanak ki.

Hírek

Magyar László kárpátaljai festőművész tájképeit, csendéleteit és figurális alkotásait mutatja be a Kárpát-haza Galéria azon a kiállításon, amely Válogatás címmel kedd este nyílt meg a budapesti Duna Palotában.

Hírek

Munkácsy, Paál, Szinyei és tájképfestő kortársaik címmel a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből nyílik kiállítás szombaton Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Munkácsy termében – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.

Hírek

Tizenhat kortárs művészeti galéria húsz kiállítással és ingyenes programokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, performanszokkal várja a látogatókat az első Gallery Weekend Budapest fesztiválon (GWB) szombaton és vasárnap.

Hírek

Csütörtökön nyílik meg Párizsban Kéri Mihály, Fritz Rautner és Karsch Manfred érdi festőművészek tárlata a Toko Galériában – tájékoztatta az MTI-t Kéri Mihály.

Hírek

Kettőszáznegyvenöt hazai és határontúli magyar alkotó mintegy négyszáz pályamunkáját mutatják be augusztus 28-áig Budapesten a Duna Palotában - jelentették be csütörtökön Budapesten, a kézműves pályázatok eredményhirdetésén.

Hírek

Hatvannégy éves korában, súlyos betegség után vasárnap elhunyt Remsey Flóra Ferenczy Noémi-díjas kárpitművész - tájékoztatta az MTI-t Kerényi B. Eszter, a Gödöllői Városi Múzeum igazgatója.

Hírek
Budapesten a Magyar Nemzeti Galériában 2014. július 9-től az " Átrendezett valóság - alkotói stratégiák a magyar művészetben a dada és szürealizmus vonzásában" c. csoportos kiállításon Fiedler Ferenc műalkotása is kiállításra kerül barátjával Miró-val, valamint magyar származású festőművész barátai közül Hantai Simonnal,  Reigl Judittal és Országh Lilivel együtt. A kiállítás október 5-ig látogatható.
Hírek

Az 1820-as és 1940-es évek között készült miskakancsókat mutatja be a Néprajzi Múzeum péntektől látható kiállításán.

Hírek

Elszállították a debreceni Déri Múzeumból hétfőn Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című festményét.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Szeretni valakit annyi, mint átvilágítani."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ