A Design Terminál működteti a Gödört a jövőben
2012. január 17., kedd, 12:44
A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől, mivel az eddigi üzemeltető szerződése január végén lejár. A programszervezéssel Muraközy Pétert bízták meg - közölte Englert Róbert, a Design Terminál Nonprofit Kft. ügyvezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a klub programjainak szervezésével a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatóját, Muraközy Pétert bízta meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Vagyonkezelő Központja, valamint a Design Terminál Nonprofit Kft.

Englert Róbert emlékeztetett: a Gödör Klubot eddig üzemeltető Unico Kft. szerződése 2011. december 1-jén járt le, ezt akkor két hónappal hosszabbították meg. Az összevonás okaként az ügyvezető a racionális működtetést jelölte meg, hiszen a két intézmény egymás mellett található, közös az energetikai rendszerük és eddig is több programban együttműködtek. A két intézmény összefoglaló neve Erzsébet téri Kulturális Központ és Park lesz.

Muraközy Péter a sajtótájékoztatón kiemelte: feladata a klub eddigi profiljának megtartása mellett a Design Terminállal történő együttműködésben rejlő lehetőségek kihasználása és a Gödör-beruházás befejezésének a koordinálása.

"Ami az eddigi kilenc évben a Gödörben történt, az nagyon jó volt, ugyanebben gondolkodunk mi is" - közölte az új programigazgató, hozzátéve, a zenei és egyéb művészeti programok mellett az új stábbal folytatni szeretnék az olyan értékteremtő kezdeményezéseket is, mint a roma programok vagy a táncházak.

Újságírói kérdésre válaszolva Englert Róbert elmondta: már készül a Gödör beruházási terve, az ingatlan eddig kihasználatlan tereiben 2012 második felében indulhat meg az építkezés. Az átadás-átvétel február elején tíznapos szünettel jár, ezt követően a klub programjai a beruházással párhuzamosan is futnak majd, az építkezés várható befejezéséig, 2013 végéig.

A Design Terminál ügyvezetője az MTI kérdésére közölte: a Gödör területe a beruházásnak köszönhetően mintegy 1000 négyzetméterrel fog bővülni.

Muraközy Péter a klub anyagi hátteréről szólva jelezte: ahogy eddig, a programokat a jövőben is a vendéglátás bevételeiből és külső támogatásokból finanszírozzák majd. Mint megjegyezte, a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatói teendőit a jövőben is ellátja.

Az intézményt eddig üzemeltető Unico Kft. vezetői a tájékoztatón közölték, az általuk kitalált Gödör Klub elnevezés használatát az új működtetők számára nem engedélyezik.

"Kilenc évnyi működés után a minisztériumtól negyed évet kértem, hogy normálisan ki tudjam vezetni a programjainkat és időt kapjon a nyolcvan dolgozónk" - idézte fel Fülep Ákos. A Gödör Klub vezetője a KIM eljárását nehezményezve hozzáfűzte: a tárca által bekért komplex üzemeltetési-működtetési-beruházási ajánlatukra csak a sajtótájékoztató reggelén kaptak - elutasító - választ.(MTI)

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Az udvariasság hamis pénz, amelyért valódi értéket kaphatunk. "
Arthur Schopenhauer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ