BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Odaítélték a Magyar Művészetért Díjakat
2007. szeptember 13., csütörtök, 13:11
Tizenegy alkotó részesül idén Magyar Művészetért Díjban, a kuratórium emellett posztumusz elismerések odaítéléséről is döntött csütörtökön – tájékoztatott Gubcsi Lajos, grémium elnöke.

Magyar Művészetért Díjban részesül Bence Lajos költő (Lendva), Bocskai Vince szobrászművész (Szováta), a Dárday István-Szalai Györgyi filmrendező páros, Ekler Dezső építész, ifj. Nagy Zoltán balettművész, Kárpáti Tamás festőművész, Magyar Zoltán néprajzkutató, Ránki Dezső zongoraművész, a kárpátaljai S. Benedek András és Vivi Dragan Vasile román operatőr - olvasható a közleményben.

A Magyar Művészetért - Bubik István-díjat idén Bogdán Zsolt kolozsvári színművész veheti át.

A közlés szerint a Magyar Művészetért Posztumusz Díjat Bánffy Miklós és Cs. Szabó László írónak, Jékely Zoltán költőnek, Kaszás Attila és Visky Árpád színművésznek ítélte oda a kuratórium.

Az elismeréseket decemberben Nagyváradon adják át. A közlés szerint az elmúlt húsz évben összesen 249 Magyar Művészetért Díjat adtak át a kitüntetetteknek.

Az 1987 óta odaítélt díj célja az alkotóművészek és a hagyományos magyar művészet alkotásainak megbecsülése valamennyi műfajban, határokon innen és túl. A kitüntetettek pénzjutalmat és egy aranyozott ötvösmunkát kapnak.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ ...miről beszélhet egy rendes ember a legnagyobb élvezettel? A felelet: saját magáról."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ