BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Odaítélték a Magyar Művészetért Díjakat
2007. szeptember 13., csütörtök, 13:11
Tizenegy alkotó részesül idén Magyar Művészetért Díjban, a kuratórium emellett posztumusz elismerések odaítéléséről is döntött csütörtökön – tájékoztatott Gubcsi Lajos, grémium elnöke.

Magyar Művészetért Díjban részesül Bence Lajos költő (Lendva), Bocskai Vince szobrászművész (Szováta), a Dárday István-Szalai Györgyi filmrendező páros, Ekler Dezső építész, ifj. Nagy Zoltán balettművész, Kárpáti Tamás festőművész, Magyar Zoltán néprajzkutató, Ránki Dezső zongoraművész, a kárpátaljai S. Benedek András és Vivi Dragan Vasile román operatőr - olvasható a közleményben.

A Magyar Művészetért - Bubik István-díjat idén Bogdán Zsolt kolozsvári színművész veheti át.

A közlés szerint a Magyar Művészetért Posztumusz Díjat Bánffy Miklós és Cs. Szabó László írónak, Jékely Zoltán költőnek, Kaszás Attila és Visky Árpád színművésznek ítélte oda a kuratórium.

Az elismeréseket decemberben Nagyváradon adják át. A közlés szerint az elmúlt húsz évben összesen 249 Magyar Művészetért Díjat adtak át a kitüntetetteknek.

Az 1987 óta odaítélt díj célja az alkotóművészek és a hagyományos magyar művészet alkotásainak megbecsülése valamennyi műfajban, határokon innen és túl. A kitüntetettek pénzjutalmat és egy aranyozott ötvösmunkát kapnak.

Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„Egy eszme nem felelős azokért, akik hisznek benne."
Don Marquis
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ