Katy Perry és a Harry Potter-csapat nyerte az amerikai közönségdíjakat
2012. január 12., csütörtök, 13:42
Katy Perry énekesnő öt kategóriában is az amerikai közönség kedvencének bizonyult a szerdai People's Choice Awards gálán, amelyen a filmek közül a Harry Potter utolsó része ugyancsak verhetetlennek bizonyult.

Perry személyesen nem jelent meg a 38. alkalommal megrendezett díjátadón, Twitter-csatornáján távolmaradásáról már korábban tájékoztatta rajongóit, és egyúttal köszönetet mondott a rá adott szavazatokért. Az éppen válófélben lévő énekesnőt kedvenc női előadóművészének, valamint koncertturnésztárjának választotta a közönség, de az év dalát, az E.T.-t is ő énekli Kanye Westtel, és a Last Friday Night című zenés videójával is nyert. Ötödik díját a tévévendégsztár kategóriában kapta az Így jártam anyátokkal című sorozatban vállalt szerepéért.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részének négy díjat szavazott meg a közönség: elnyerte a kedvenc film, akciófilm és könyvfeldolgozás trófeáját, ráadásul az egész szereposztás is díjat kapott. A varázslósaga sztárjai szintén nem vettek részt a díjkiosztáson, így a CBS közvetítette ceremónián több műsoridő maradt a tévés, filmes és zenei kedvenceket 43 kategóriában jutalmazó ceremónia többi díjazottjára.

Az interneten leadott szavazatok alapján adományozott díjakból Ellen DeGeneres televíziós műsorvezetőnek, Lea Michele színésznőnek, a Glee – Sztárok leszünk! szereplőjének és Emma Stone színésznőnek is jutott. Stone, aki a nézők kedvenc filmszínésznője lett, meghatottan emlékezett arra, hogy éppen nyolc éve költözött Los Angelesbe az édesanyjával. „Őrület, hogy most itt állok. Alig tudom leírni” – örvendezett.

Johnny Depp – aki szintén távol maradt – két kategória, a kedvenc filmszínész és – a Rangóért – a kedvenc filmhang díját is elnyerte.

Hugh Jackmant akciósztárként díjazták, a Koszorúslányok a vígjátékok közül vitte el a pálmát, a drámai filmek mezőnyében a Vizet az elefántnak című romantikus dráma nyert. Adam Sandler vígjátéki színészként kapott elismerést, a közönség kedvenc szuperhőse pedig Ryan Reynolds lett a Zöld Lámpásban nyúltott alakításáért. Morgan Freemant a People's Choice Awards először átadott kedvenc „filmes ikon” díjával tüntették ki.

(MTI)

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ