A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) közleménye
Dátum: 2015. december 6., vasárnap, 11:53

Szombaton, a Kossuth Klubban tartotta második akadémiai napját a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma. A www.szefakademia.hu címen elérhető és távoktatási lehetőségeket is hordozó képzést elsősorban az interneten át érdeklődők figyelmébe ajánlják.

Hogyan hatnak az igazgatási,a hatósági,a humán,a kulturális és a kommunális rendszerek a nemzet életminőségére és versenyképességére? Hogyan dönthet újra maga a társadalom a közszolgáltatások áráról,avagy kiszabadíthatók-e a közszolgák az állami-kormányzati fogságból? Ezekre a kérdésekre válaszolva Bod Péter Ákos egyetemi tanár,az MNB volt elnöke Csak bér és költség vagy befektetés a jövőbe? címmel beszélt a közszolgálatok közgazdaságtanáról, György Péter esztéta a kultúra szocializáló funkcióiról,Hoffman István a közszolgáltatások európai történetét mutatta be.

Boros Péterné,az MKKSZ főtitkára nyitóbeszédében az aktuális minimálbér és garantált bérminimum tárgyalások kapcsán kiemelte, a minimálbér és a közszolgálati bértarifák kezdő értéke meg kell egyezzen,s ennek az összegnek legalább a mindenkori létminimum szintjét el kell érnie.

Földiák András,a SZEF elnöke tartalmi korreferátumában felhívta a figyelmet arra,bár igaz,hogy a magyar állam túl sokat költ,ugyanakkor nem mindegy,hogy haszontalan beruházásokra vagy hasznos közszolgáltatásokra fordítódnak állami pénzek. Legfőképpen azért,mert továbbra is van mintegy kétszázezer közszolgálati dolgozó,akiknek semmit nem ígér 2016-ra a Kormány,noha nettó bérük 2008 óta nem emelkedett.

Kiadó: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„A modern művészetet megérteni körülbelül olyan, mintha az ember megpróbálná követni a cselekményt a betűlevesben"
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ