Komplex munkavédelmi és munkaegészségügyi fejlesztés veszi kezdetét
Dátum: 2018. szeptember 11., kedd, 20:20
A Magyar Iparszövetség (OKISZ) munkabiztonsági és munkaegészségügyi komplex fejlesztési programot indított munkavállalói partnerszervezetek bevonásával. A művészeti és adminisztrációs szektort is érintő projektben megvalósuló fejlesztések 2019. május 31-ig készülnek el.

A munkabiztonsági és munkaegészségügyi fejlesztési program a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) valósul meg konzorciumi formában.

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) közös projektjének célja, a munkahelyek fizikai és mentális szempontból biztonságosabbá tétele, a munkavállalók és munkaadók részére történő munkavédelmi témájú képzés és segítségnyújtás más országok és egyes ágazatok, kutatások példái alapján, a munkahelyi légkör, a hatékonyság javítása, illetve az egészségügyi és társadalombiztosítási költségek csökkentése.

Ezen célok megvalósítását, olyan feladatok elvégzésével kívánják támogatni, mint:

ágazatspecifikus kutatás,

-  munkavédelmi képviselők ágazatspecifikus tananyagfejlesztése és képzése,

-  online munkavédelmi és munkaegészségügyi eszközök és tájékoztató kiadványok készítése,

-  országos médiakampány megvalósítása,

-  tájékoztató rendezvények szervezése,

-  honlapkészítés, ahol díjmentesen elérhetők lesznek a projekt során létrejött tartalmak, online munkavédelmi eszközök.

A projekt sajtónyilvános nyitóeseményét 2018. augusztus 7-én tartották, melyen beszédet mondott és interjút adott a konzorcium vezető, OKISZ ügyvezető elnöke, Dr. Vadász György és konzorciumi partnere, a SZEF elnöke, Földiák András is. Az alábbi rövid videós összeállításban további részleteket tudhatnak meg a projektről:

https://www.youtube.com/watch?v=yxQeHIHTxpw

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ ..lángolunk a legnemesebb eszményekért, csak éppen azzal a feltétellel, hogy maguktól váljanak elérhetővé...és főleg ingyen."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ