MEGJELENTEK A FÜGGETLEN ELŐADÓMŰVÉSZEK TÁMOGATÁSÁT CÉLZÓ PÁLYÁZATOK
Dátum: 2020. május 6., szerda, 14:23
Az EMMI egymilliárd forintot csoportosított át a független művészek megsegítésére, amely összeget „Köszönjük Magyarország” néven, pályázat útján osztanak szét a bevétel nélkül maradt előadóknak.
A pályázatot a „nemzetstratégiai intézmények, szervezetek” bonyolítják le, és ezek is döntenek a támogatások odaítéléséről.
𝙁𝙤𝙣𝙩𝙤𝙨! A jelentkezéseket kizárólag elektronikus úton, május 18-ig lehet benyújtani! Vannak olyan kiírások, amelyeket beérkezési sorrendben bírálnak el, a keret kimerüléséig.


𝙆𝙤̈𝙣𝙣𝙮𝙪̋𝙯𝙚𝙣𝙚𝙞 𝙚𝙡𝙤̋𝙖𝙙𝙤́𝙠
Lebonyolító: Petőfi Irodalmi Múzeum és A38
Részletes kiírás és adatlap: https://pim.hu/hu/hirek/koszonjuk-magyarorszag-0
Pályázók köre: A könnyűzene bármely stílusában (ide nem értve: jazz, népzene, komolyzene) tevékenykedő, elsősorban a hivatásos előadóművészet területén dolgozó, 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok, akik a meghirdetett veszélyhelyzetben egy produkció tagjaként, vagy önálló produkció okán nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel
Igényelhető támogatás maximális mértéke: maximum bruttó 300 000 Ft személyenként, és maximum bruttó 1 500 000 Ft produkciónkként
Támogatás jogcíme: előadó tiszteletdíj

𝙁𝙪̈𝙜𝙜𝙚𝙩𝙡𝙚𝙣 𝙨𝙯𝙞́𝙣𝙚́𝙨𝙯𝙚𝙠, 𝙗𝙖́𝙗𝙨𝙯𝙞́𝙣𝙚́𝙨𝙯𝙚𝙠
Lebonyolító: Nemzeti Színház
Pályázók köre: Azok a színészek, illetve bábszínészek, akiknek az elmúlt 3 évben e tevékenységből származott jövedelmük legalább 80%-a, nem nyugdíjas és nincs havi 90 óránál magasabb foglalkoztatási jogviszonya.
Igényelhető támogatás maximális mértéke: maximum bruttó 300 000 Ft
Támogatás jogcíme: előadó/színház/bábművész megbízási díj

𝙁𝙪̈𝙜𝙜𝙚𝙩𝙡𝙚𝙣 𝙠𝙡𝙖𝙨𝙨𝙯𝙞𝙠𝙪𝙨 𝙯𝙚𝙣𝙚𝙞 𝙚𝙡𝙤̋𝙖𝙙𝙤́𝙢𝙪̋𝙫𝙚́𝙨𝙯𝙚𝙠
Lebonyolító: Filharmónia
Részletes kiírás és adatlap letölthető innen: http://filharmonia.hu/palyazati-kiiras/
Pályázók köre: Felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkező, aktív (nem nyugdíjas) előadóművész, aki életvitelszerűen dolgozik klasszikus zenei területen és nem rendelkezik heti 20 órát meghaladó munkaviszonnyal
Igényelhető támogatás maximális mértéke: maximum bruttó 300 000 Ft
Támogatás jogcíme: előadóművész tiszteletdíja

𝙁𝙪̈𝙜𝙜𝙚𝙩𝙡𝙚𝙣 𝙩𝙖́𝙣𝙘𝙢𝙪̋𝙫𝙚́𝙨𝙯𝙚𝙠
Lebonyolító: Nemzeti Táncszínház
Pályázók köre: Olyan 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok, a táncművészet bármely stílusában tevékenykedő, elsősorban a hivatásos előadóművészet, táncművészet területén életvitelszerűen dolgozó (magánszemély vagy egyéni vállalkozó) művészek, akik a meghirdetett veszélyhelyzetben társulati tagként vagy egyéb táncművészeti előadói vagy oktatói tevékenység okán nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel.
Igényelhető támogatás maximális mértéke: 300 000 Ft/pályázat
Támogatás jogcíme: előadóművész tiszteletdíja

Artisták
Lebonyolító: Nemzeti Cirkuszművészeti Központ
Részletes kiírás a Nemzeti Cirkuszművészeti Képzési Központ honlapján ( http://circuschool.hu/2020/05/03/koszonjuk-magyarorszag-2020-palyazati-kiiras-artistamuveszek-szamara/ ) elérhetőek a Köszönjük, Magyarország! program utazó cirkuszoknak és artistaművészeknek kiírt pályázatai.
Beadási határidő: 2020. május 18. éjfél.

Népies műzenét játszó cigányzenészek
Lebonyolító: Hagyományok Háza (https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/4621)
legalább 3 fellépésének (esetlegesen: hangfelvételen történő közreműködésének) megvalósítása.
A pályázati cél megvalósításának várható időtartama: a veszélyhelyzet visszavonását, a korlátozások feloldását követő 90 nap, mely időszak a pályázóval megkötendő szerződésben kerül pontosításra;
Igényelhető támogatás maximum: bruttó 300.000 Ft, amely a közreműködők fejenkénti díjazására igényelhető. (Annyiszor maximum bruttó 300.000 Ft/fő, ahány fős a zenekar létszáma.)
Támogatás jogcíme: előadóművészek megbízási díja, jogdíja. Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy más jogcím nem támogatott.
A cigányzene altémába tartozó kérelmek a koszonjukciganyzene@hagyomanyokhaza.hu e-mail címre nyújthatók be.

Jazz-zenészek
Lebonyolító: Budapest Music Center
A pályázat még nem jelent meg.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Aforizmák
„ ...már az iskolában megtanultam, hogy nem gondolhatok olyan furcsa és hihetetlen dolgot, amelyet valamely filozófus már előbb ne állított volna..."
Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ