„Ilyen rendkívüli és teljesen egyedi helyzettel, mint a koronavírus világjárvány és az ebből következő hatások, még nem kellett szembenéznünk.”
Dátum: 2020. május 9., szombat, 7:35
Interjú dr. Gyimesi Lászlóval, az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) elnökével.
Az EJI saját forrásából segíti azokat az előadóművészeket, akik a járvány megfékezése érdekében lemondott előadásaik miatt szenvednek súlyos anyagi károkat. Eddig 391 jövedelem nélkül maradt művésznek tudtak gyorsan bevételt biztosítani.

„Általában egy ilyen kezdeményezésre pozitívan reagálnak az emberek, de a mostani helyzet ezek közül is kiemelkedő. Több mint 160 művész köszönte meg írásban a segítségünket, ami 400-as létszámnál figyelemre méltó.”

A teljes interjú az EJI oldalán olvasható, itt:

#eloadomuveszijogvedoiroda #eji #gyimesilaszlo #eloadomuvesz #zenesz #szinesz



Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Ami lámpafényben igaz, az nem mindig igaz napfényben."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ