Kongresszus járvány idején
Dátum: 2020. november 26., csütörtök, 17:06
Részletesebb információkért kattintson a cikk címére!

A Művészeti Szakszervezetek Szövetsége november 23-án küldöttgyűlést tartott, amelyen az újonnan érkezőket Borhi Ica azzal a kérdéssel fogadta, hogy kérsz-e kávét? Ha valaki igennel válaszol, és itt vagyunk a székházban, kapni is szokott, most azonban csak az lehetett a válasz a kérésre, hogy akkor csinálj magadnak! A magyarázat egyszerű: a fertőzések elkerülése érdekében nem találkozhattunk személyesen, csak távkapcsolat révén láthattuk, hallhattuk egymást. Voltak, akik most találkoztak először ezzel a technikával, ezért adódtak kisebb bizonytalanságok és problémák, ezeket azonban a hozzáértőbbek segítségével többnyire sikerült megoldanunk. Így vagy úgy, de jó hangulatban kezdődött el és zajlott le a kongresszus.

Előzetesen megkaptuk a Szövetségi Tanács beszámolóját, amelyet dr. Gyimesi László szóban is kiegészített, s bár mind a székház üzemeltetésével kapcsolatban, mind pedig azért, mert irodaházunk bérlőjének – egy parkolási társaságnak – a helyzete, működése bizonytalanabbá vált, nem várt nehézségek sokaságával kellett szembesülnünk, a Szövetségnek és tagszervezeteinek a működési hátterét mégis stabilan biztosítani tudtuk. A beszámoló megbeszélése kapcsán nagy hangsúlyt kapott a köszönet, amellyel a résztvevők az elnök úrnak és munkatársainak áldozatos és eredményes munkáját ismerték el.

Ami az érdekegyeztetés ügyeit illeti, az ezek szerepének csökkentését szolgáló kedvezőtlen tendenciák tovább erősödtek, néhány esteben még ezek dacára is eredményeket tudunk felmutatni.

Az Előadóművészi Jogvédő Alap – az érintett szakszervezetekkel együttműködve – az elmúlt években számottevő mértékben segítette nehéz helyzetbe került tagjainkat. Idén viszont – a járvány miatt – egyébként jól menő művészek sokasága is bajba került, amit – ha megoldani nem is áll módjában – enyhíteni kívánt és tudott az EJI.

A küldöttgyűlés – dr. Békés Gergő értő segítségével lebonyolított – titkos távszavazással megválasztotta az új Szövetségi Tanács tagjait, és (ugyancsak titkos szavazás eredményeként) javasolta az SZT-nek, hogy amikor majd megválasztja az MSZSZ új tisztségviselőit, vegye figyelembe, hogy a küldöttgyűlés dr. Gyimesi Lászlót ajánlja a szövetség elnökének, Babiczky Lászlót, Muity Máriát és Pálos Zsuzsát pedig a Felügyelő Bizottság tagjainak.

A szavazások mind érvényesek és eredményesek voltak, így az újonnan választott Szövetségi Tanács tagjai:

            Almásy Judit

            Babiczky László

            Báger Gusztáv

            Borhi Károlyné

            Brieber János

            Detre Annamária

            Donnert Márta

            dr. Dorogi Ákos

            Duló Károly

            Eötvös Tibor

            Fekete Krisztina

            Flohr János

            Hermann Krisztina

            Koffán Károly

            dr. Mertz Ágnes

            Mezey Katalin

            Mihályi Győző

            Muity Mária

            Pálos Zsuzsa

            dr. Pontos Patrik

            Pósa Zoltán

            Prokai Gábor

            Sarusi Mihály

            dr. Tomori Pál

            Tóth Zsolt

            Zsilák György

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ A barát az egyetlen, aki ki tudja javítani a hibáidat – de van annyi esze, hogy meg se próbálja."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ