Ülést tartott a nemrégiben megválasztott Szövetségi Tanács
Dátum: 2020. december 12., szombat, 10:28
A járvány miatt csak technikai közvetítéssel tudott összejönni december 7-én a Kongresszus által választott új Szövetségi Tanács, amelyben persze sok olyan kollégánk kapott újra bizalmat, akik már évek, évtizedek óta végzik ezt a munkát választóik töretlen bizalma mellett.
Ennek az ülésnek egyik alapvető célja az volt, hogy megválasszuk az MSZSZ felelős tisztségviselőit. Szövetségünk elnöke – aki az Alapokmány szerint egyúttal szervezetünk ügyvezetője is – egyáltalán nem váratlan módon, 100%-os támogatással, ismét dr. Gyimesi László lett, aki az elmúlt évek során sokat tett azért is, hogy a szövetség és a művészeti szakszervezetek egyaránt meg tudják őrizni működőképességüket, aminek egyébként nem nagyon kedveztek a külső feltételek. Emellett – szintén erőteljesen beszűkült lehetőségek között ugyan, mégis – nem egyszer sikerült a terület érdekeit más szféráknál eredményesebben érvényre juttatni. A megválasztott elnök megköszönte, hogy ismételten bizalmat kapott a Szövetségi Tanács tagjaitól.

Hasonlóan egyöntetű támogatással választottunk Felügyelő Bizottságot is, melynek így tagja lett: Babiczky László, Muity Mária és Pálos Zsuzsa.

Néhány pontosítással változtatnunk kellett alapokmányunkon is, hiszen az előző beterjesztéskor még nem foglaltuk el új székházunkat, és egy kicsit változott ingatlanjaink jegyzéke is. A javított Alapokmány szerint mind a Szövetségnek, mind pedig tagszervezeteinek székháza Budapest, III. kerület Vörösvári út 101., Bercsényi úti ingatlanunk helyett pedig a IV. kerület Béla utca 22-24-ben felépült új lakás került be nyilvántartásunkba.

A döntések után dr. Gyimesi László kért szót, és mély megrendüléssel említette meg a közelmúltban olyan jelentős művészeket vesztettünk el, mint Pécsi Ildikó és Benkő László, akik szervezeteinkben és szervezeteinkért is sokat és eredményesen munkálkodtak.

Nem várt mértékű nehézségeink adódtak a székház szennyvíz-elvezetésének javításával kapcsolatban és amiatt, hogy irodaházunk bérlőjét ellehetetlenítik a járvánnyal kapcsolatos intézkedések. Mindez ront anyagi helyzetünkön, de nem olyan mértékben, hogy csődközelbe kerüljünk. Így az MSZSZ át tudta utalni kis tagszervezeteinek az éves működési támogatás másik felét is.

Minden rendes évzáró szövetségi tanácsülésen egy-egy pohár pezsgővel szoktunk egymás egészségére koccintani és boldog új esztendőt kívánni mindannyiunknak. Erre most a nem személyes együttlét nem adott lehetőséget, de – így járvány idején – mind az egészségre, mind pedig a szabadabb, örömtelibb új évre vonatkozó kívánságok mélyebb értelmet kaptak. Természetesen nemcsak azoknak, akik részt vettek az ülésen, hanem valamennyi tagunknak és munkatársunknak jó egészséget és könnyebb, eredményesebb, boldog új évet kívánunk.       

MSZSZ Titkársága


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„Az ember olyan, mint az olajbogyó: akkor adja ki magából, ami benne a legjobb, ha sajtolják."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ