Puccini Manon Lescaut című műve hangzik el a Nemzeti Filharmonikusok Opera bérletének harmadik estjén, vasárnap a budapesti Müpában.

Február 22-én Kaposváron, a Csiky Gergely Színházban, majd másnap Budapesten, a Zeneakadémián ad koncertet Mesék, táncok címmel a MÁV Szimfonikus Zenekar Csaba Péter, a zenekar vendégkarmesterének vezényletével, és Abouzahra Amira hegedűművész közreműködésével.

Elhunyt Deák Tamás, a Macskafogó, a Mézga család és a Kérem a következőt! című rajzfilmek zeneszerzője. A karmester, trombitás, a Deák Big Band alapítója életének 96. évében, hétfőn halt meg Budapesten - közölte a család az MTI-vel.

Az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes, Szécsi Pál tiszteletére rendeznek emlékkoncertet születésének 80. évfordulója alkalmából március 10-én a Budapest Sportarénában.

Átalakul A Dal pontozási rendszere. A nézők a korábbi évadokhoz képest nagyobb szerepet kapnak a dalverseny válogatóiban - közölte az MTVA pénteken az MTI-vel.

A gyerekeket és a kisgyermekes családokat várja az Óbudai Danubia Zenekar az 5. Kalandra Fül nevű klasszikus zenei, gyerek- és családi fesztiváljára február 24-én a Budapest Music Centerben (BMC).

Kialakult A Dal 2024 mezőnye, miután a szakmai zsűri kiválasztotta azt a 40 szerzeményt, amelyeket február 10-től szombatonként, élő showműsorban láthatnak a nézők a Dunán - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája pénteken az MTI-vel.

Huszonöt éve, 1999. február 2-án halt meg Tátrai Vilmos Kossuth-díjas hegedűművész, a Tátrai-vonósnégyes és a Magyar Kamarazenekar alapítója, az Állami Hangversenyzenekar koncertmestere. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

A Müpában ad közös koncertet kedden a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és az Aurevoir. együttes - közölte a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. hétfőn közleményben az MTI-vel.

Hetvenöt éve, 1949. január 29-én született Tommy Ramone, azaz Erdélyi Tamás, az első és egyik legnagyobb hatású punk-rock együttes, a Ramones dobosa, majd producere. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Második szólólemezét készítette el Gyémánt Bálint. A hazai dzsessz-színtér egyik legkiválóbb gitárosa Vortex of Silence című anyagát február 16-án mutatja be a Müpában.

Népzenei ihletésű koncerttel köszöntik 98. születésnapja alkalmából Kurtág György Kossuth-díjas magyar zeneszerzőt, zongoraművészt február 19-én a Budapest Music Centerben (BMC): a koncerten gyermekkorának zenéjét idézik meg két együttes segítségével.

Tíz magyar és egy lengyel vendégzenekar lép fel a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Népzenészbálon január 26-án a Fonó Budai Zeneházban.

Tizenöt koncertből álló ifjúsági hangversenysorozatra várja a gyerekeket februárban és márciusban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a sorozat szólistája Gabor Vosteen furulyaművész lesz.

A Dal 2024 második, február 17-i válogatójából újabb öt dal jut tovább az elődöntős mezőnybe. A továbbjutóknak az eredeti hangzástól eltérő műfajban kell bemutatkozniuk a crossover fordulóban.

A Várkert Bazárban ad koncertet február 22-én a Kozma Orsi Quartet. A dzsesszformáció a Várkert Akusztik sorozatban mutatja be Találkozások újra című műsorát a Rendezvényteremben.

Gyermek- és ifjúsági kórusok jelentkezését várja február 15-ig a soproni Éneklő Ifjúság találkozóra a szervező 5. Szólam Alapítvány és a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. - tájékoztatta az alapítvány pénteken az MTI-t.

Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerző február 10-én lesz hetvenöt éves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Az előválogatóból 40 dal jutott tovább A Dal 2024 mezőnyébe. A szombati első adásban tíz produkciót láthatnak a nézők a Duna csatornán.

Újabb két évre Németh Alajost választotta elnökének az Artisjus. A dalszerző-előadó, aki másodszor lesz a szerzői egyesület vezetője, sürgeti a jogdíjak inflációs értékkövetését.

Északi zeneszerzők - Grieg, Nielsen és Sibelius - darabjaival várja az érdeklődőket a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) zenei maratonja vasárnap. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, a Fesztivál Színházban és az Üvegteremben tartott zenekari koncertek és kamarazenei produkciók mellett ingyenes koncertfilmvetítések is lesznek - tájékoztatta a Müpa az MTI-t.

Lugosi Dániel Ali klarinétos tíz év után másodszor is győzött a Virtuózokban. A tehetséges zenész a Virtuózok V4+ 2024 pénteken véget ért műsorsorozatában tért vissza sikerrel.

A zenészek és a hallgatóság közötti interaktív élmény áll Harcsa Veronika énekesnő és Nora Thiele német zenész InterAction című közös estjének középpontjában. A magyarországi bemutató március 20-án lesz a Zeneakadémián.

Dupla lemezbemutató koncertet tart a Kampec Dolores. A hazai underground legendás, idén negyvenéves zenekara január 26-án a Magyar Zene Házában lép fel.

Bogányi Gergely szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek sorozata január 31-én a Müpában. A koncerten Csajkovszkij Gyermekalbuma, Beethoven Appassionata szonátája és Chopin b-moll szonátája is hallható lesz.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ