Az élő show negyvenes mezőnyének fele már bemutatkozott, március 25-én, szombaton újabb tíz dal verseng Az Év Dala 2023 címért A Dal 2023-ban.

Több olyan előadó lesz látható A Dal 2023 szombati második válogatójában, aki korábban már szerepelt a dalválasztóban. A közmédia showműsora március 18-án 19 óra 35 perctől látható a Dunán.

Március 27-én helyezik végső nyugalomra Kárászy Szilvia zongoraművészt a budapesti Farkasréti temetőben - közölte a család az MTI-vel hétfőn.

Grigorij Szokolov szóló zongoraestjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A zongora elnevezésű sorozat március 17-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Március 15-ig lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának zongora és ének kurzusaira, az órákat Miklósa Erika, Becht Erika és Dráfi Kálmán tartja március 31. és április 2. között a kőbányai Kroó György Zeneiskolában.

Tíz versenydallal veszi kezdetét szombaton, március 11-én este A Dal 2023, a nézők 19 óra 35 perctől láthatják az első válogatót a Dunán - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) tavaszi koncertsorozatán olyan sztárokkal találkozhat a nagyközönség, mint Rudolf Buchbinder világhírű zongoraművész vagy Perényi Miklós Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész.

Frank Sinatra legismertebb dalai csendülnek fel a szaxofonsorral és beatszekcióval kiegészülő Pannon Filharmonikus Zenekar (PFZ) tolmácsolásában a Müpában április 19-én - tájékoztatta a pécsi együttes az MTI-t.

Sebastian Bohren svájci hegedűművésszel lép fel az Anima Musicae Kamarazenekar; a csütörtöki koncerten Samuel Barber, Peteris Vasks és Franz Schubert művei lesznek hallhatók a Zeneakadémia Nagytermében.

Tizennegyedik alkalommal lép fel Zorán a Papp László Budapest Sportarénában, a népszerű előadóművész koncertje március 18-án lesz.

Hosszan tartó súlyos betegség után, életének 62. évében, szerda hajnalban elhunyt Kárászy Szilvia zongoraművész, Tahi Tóth László színművész özvegye - tájékoztatta az MTI-t a család szerdán.

A német romantika Brahms és Schumann művein keresztül elevenedik meg a MÁV Szimfonikus Zenekar pénteki koncertéjén, amelyet a Zeneakadémián rendeznek meg.

Camille Saint-Saëns Állatok farsangja című darabjából adnak elő részleteket általános iskolásoknak a Pannon Filharmonikusok szombat este Pécsen. A zenekar fiatalokat megcélzó Fantasztikus klasszikusok sorozatának estjén a jelmezt öltő gyerekeket extra tombolaszelvénnyel jutalmazzák.

Életének 95. évében elhunyt Párkai István, Kossuth- és Liszt-díjas kóruskarnagy, a nemzet művésze, a Zeneakadémia karmester és karvezető tanszékének egykori tanszékvezető tanára - tudatta az intézmény péntek este MTI-vel.

Magyar Valentin zongorista aranyérmet kapott a hangszeres szólisták között a 21-23 évesek kategóriájában a Bécsi Nemzetközi Zenei Versenyen.

A Zeneakadémia nagytermében ad szólóestet Farkas Gábor április 2-án. A zongoraművész Chopin műveiből új lemezt készített, amelyet május 10-én mutat be a Müpában.

Megújított bérletstruktúrával és számos különleges koncerttel készül jubileumi, negyvenedik évadára a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ).

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen mesterkurzust tart, majd Nagyvárad mellett Aradon is koncertet ad a héten Ács János világhírű magyar karmester - közölte hétfőn az MTI-vel Nyíri Enikő, az egyetem szóvivője.

Mozart-napot rendez vasárnap Keller András művészeti vezetésével a Concerto Budapest a Zeneakadémián.

Június elején rendezik meg a Dalvölgy - Az éneklő Magyarország ünnepe elnevezésű kórustalálkozót Veszprémben, a rendezvényre március 15-éig jelentkezhetnek a résztvevők. A Veszprém-Balaton 2023 Kulturális Főváros támogatásával megvalósuló találkozót koncertek, szakmai programok és ősbemutatók színesítik majd - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Zene Háza ad otthont április 2. és 5. között a 18. Budapesti Nemzetközi Kórusversenynek és Fesztiválnak, amelyen mintegy 30 kórus vesz részt - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Bogányi Gergely háromrészes Chopin-koncertsorozatot ad a Zeneakadémián, ahol az előre megadott program mellett a közönség kívánságait is teljesíti majd. Az első koncert április 26-án lesz.

Koncerttel és díjátadóval kezdődött vasárnap a 8. Cziffra Fesztivál programsorozata, a nyitóeseményen hetedik alkalommal adták át a fesztivál rangos díjait, amelyekkel a legtehetségesebb ifjú muzsikusokat és a több évtizedes életműveket ismertek el - közölték a szervezők az MTI-vel.

Megjelent CD-n Tátrai Tibor tavaly alakult új zenekara, a godfater. debütáló lemeze, a 0 című anyag. A formáció május 13-án a csepeli Barba Negrában ad koncertet.

Haydn, Mozart, Spohr és Wieniawski műveivel, Takács-Nagy Gábor vezényletével, Kádár István és Gál-Tamási Mária hegedűművészek, illetve Liptai Gabriella csellóművész közreműködésével lép fel a Budapesti Fesztiválzenekar a pécsi Kodály Központban február 28-án.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ A rossz, amit elkövetünk, nem zúdít ránk annyi üldözést és gyűlöletet, mint jó tulajdonságaink."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ