Juhász Attila Jazz Quartet
Dátum: 2008. november 11., kedd, 12:37
2002-ben két jó barát Bársony Bálint a Back II Black szaxofonosa és Juhász „Jack” Attila a hazánkban is jól ismert jazz zongorista kitaláltak egy új stílus meghatározást, ez pedig nem más, mint a Sunshine Jazz!

Sunshine Jazz lett a műfaja a Juhász Attila Jazz Quartetnek, melynek tagjai Szeverényi Mátyás – gitár, Radics József  - nagybőgő, Cseh Balázs – dob és állandó vendégművésze Bársony Bálint.

A két zenész már nagyon régóta ismeri egymást, hiszen Attila már 8 éve a Back II Black zenekar sessionzenésze. Sok közös színpadi élményük is volt, de talán az egyik legmeghatározóbb mikor, George Michael előtt léptek fel. A srácok nemcsak hogy együtt zenélnek, de a legjobb barátokká váltak az évek alatt. Innen is jött az ötlet, hogy saját zenekart hozzanak létre, ez lett a Juhász Attila Jazz Kvartett feat. Bársony Bálint.

A Sunshine Jazz elnevezést a két fiú saját magáról találta ki, hiszen Attila mindig is klasszikus jazz zenét játszott, míg Bálint eddig a könnyedebb műfajokban vált ismertté. Így lett Bálint a sunshine, Attila a jazz. Az általuk képviselt zene nagyon pozitív, vidám, életigenlő. A zenéjük klasszikus jazz, visszanyúlik a ’30-as, ’40-es évek muzsikájához.

A Sunshine Jazz első dalaiban állatokról zenélnek, a csigáról, a zsiráfról és a katicabogárról. Az érdekes témaválasztás onnan ered, hogy nem szerettek volna elcsépelt sémákat használni, hanem az állatokon keresztül akarták az emberi érzelmeket ábrázolni. Így sokkal könnyedebb, viccesebb, mégis komoly érzelmeket mutatnak be.

A Sunshine Jazz aktuális dala a karácsony hangulatát idéző Sir Jones a Mennybe megy egy duett Náray Erika színművésznővel. Erika és a zenekar tagjai már nagyon régóta ismerik egymást, Attila sok számot írt a színésznő lemezére. Ez a dal várakozáson felül, nagy sikert aratott, klip is készült belőle.

A Juhász Attila Jazz Kvartett 2009-ben adja ki első albumát, melynek stílusa a Sunshine Jazz lesz. Sok duett lesz a lemezen, híres hazai sztárokkal, de a részleteket még nem árulják el.

Szóval jövőre hódítani fog a Sunshine Jazz!!!!

Három dalt is meghallgathat az együttestől az alábbi linkeken:

Sir Jones a mennybe megy
http://www.youtube.com/watch?v=55IZ9PrbD2k

Katicabogár
http://www.youtube.com/watch?v=FpruYCZhcXw

Csiga és a zsiráf
http://www.youtube.com/watch?v=bpcT5Ja7-xE

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Nem szabad haragudni a divatra, hisz olyan fiatalon hal meg."
Jean Cocteau
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ