Ma kezdődik a IX. Szegedi Kamarazenei Fesztivál
Dátum: 2008. október 13., hétfő, 8:33
Hétfőtől várja Szegedre az érdeklődőket a IX. Szegedi Kamarazenei Fesztivál az Őszi Kulturális Fesztivál társrendezvényeként.

Fritz Rolf zongoraművész, a koncertsorozat igazgatója elmondta: 2000 óta igyekeznek a legnevesebb komolyzenei előadókat bemutatni Szegeden. Arra törekednek, hogy az utca emberét is megismertessék a klasszikus zene szépségeivel, ezért a legismertebb műveket adják elő. Emellett a fesztivál célja, hogy olyan nemzetközi jelentőségű zenei fesztivált teremtsenek, amely bekapcsolja a várost a nemzetközi zenei vérkeringésbe, illetve bemutassák a közönségnek a szegedi kötődésű művészeket.

Az ingyenes ötnapos rendezvénysorozat hétfőn este a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Főiskolai Karának Fricsay Ferenc hangversenytermében kezdődik Gulyás Márta és az Akadémia Quartet előadásával. A program kedden a Four Bones Harsonakvartett produkciójával folytatódik. Szerdán lép színpadra Amanda Favier francia hegedűművész, akit zongorán Nicolas Bringuier kísér majd.

A fesztivál valamennyi meghívott vendége nemzetközileg elismert művész. A magyarországi fellépőkön kívül érkeznek vendégek Franciaországból, Németországból és Észtországból is. A Szegedről származó művészeket Szélpál Krisztina, a Magyar Állami Operaház Fúvósötösének tagja és Faragó Márk képviseli.Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Az igazak álma! Az igazaknak nem volna szabad aludniuk."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ