Kiosztották a countryzene legrangosabb díját
Dátum: 2008. november 13., csütörtök, 10:24
A hétszeresen jelölt Kevin Chesney nyerte az év előadója címet az amerikai Countryzenei Szövetség (CMA) idén 42. alkalommal odaítélt díjai közül. A közép-európai idő szerint csütörtökre virradóra Nashville-ben megtartott gálán George Strait kapta az év kislemezéért és albumáért járó elismerést.

A díjkiosztó háziasszonya Carrie Underwood, házigazdája Brad Paisley volt. Előbbi elnyerte az év énekesnőjének, az utóbbi pedig az év énekesének járó díjat. A legjobb duó díja a Sugarlandnek, az év együttesének pedig - immár hatodik alkalommal - a Rascal Flattst nevezték meg.

George Strait újabb két díjával immár összesen 22-re növelte a trófeáinak számát, s ezzel ő lett a legtöbb CMA Award-ot begyűjtő előadó.

A sokak szerint a „legamerikaibb" műfajban az idén az év kiemelkedő zenei teljesítményének járó díj Allison Kraussnak és Robert Plantnek jutott a Gone, Gone, Gone című közös dalért. (Plant nemrégiben hárította el egykori együttesének, a Led Zeppelinnek a turnéra és lemezfelvételre vonatkozó meghívását.)

Az év felfedezettje a szakemberek szerint ígéretes Lady Antebellum trió lett, az év daláért pedig Jennifer Nettles kapott díjat. A legjobb hangszeres zenészként Mac McAnally gitárost jutalmazták, a legjobb videót Brad Paisley készítette az év folyamán.

A CMA szabályai szerint a díjra azokat nevezhetik a jelölőbizottság tagjai, akiknek lemeze, dala vagy klipje 2007. július 1. és 2008. június 30. között jelent meg.

A díjkiosztón olyan hírességek jelentek meg, illetve léptek fel, mint Nicole Kidman színésznő, Shania Twain, a műfaj egyik legnagyobb sztárja, Lil Wayne rapper, Kid Rock rockénekes. Színpadra lépett az év előadójaként díjazott Kevin Chesney (Bob Marley egykori együttesével, a Wailersszel), és ott volt a műfaj egyik legjobb duója, a Brooks and Dunn is.

A több mint háromórás gálát a hagyományoknak megfelelően az ABC televíziós csatorna közvetítette.

 Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Van, aki hosszan fejezi ki magát, hátha közben eszébe jut valami."
Feleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ