Juanes tarolt a 9. Latin Grammy gálán
Dátum: 2008. november 14., péntek, 12:05
A kolumbiai Juanes nyerte az év felvétele, az év albuma és az év dala díjakat a 9. Latin Grammy díjkiosztóján. A gálát közép-európai idő szerint péntekre virradóra rendezték Houstonban

A 36 esztendős, medellíni származású énekes Me Enamora című dalával nyerte el a legjobb dal és felvétel díját, az év albuma elismerést pedig La Vida... Es Un Ratico című lemezével érdemelte ki.

A fődíjakon kívül további kettőt vihetett haza: az övé lett a legjobb férfi előadónak járó trófea, valamint a legjobb rövid videofilm díja. Juanes elnyerte az összes Latin Grammyt, amire jelölték, s ezzel 17-re nőtt díjainak a száma, amivel vezeti a díjazottak mezőnyét.

- Nagyon boldog vagyok, köszönöm az életnek, a zenének, Istennek, az Akadémiának - jelentette ki díjai átvétele után Juanes, aki John Legend rhythm and blues énekessel együtt énekelt egy duettet az este folyamán.

A legjobb latin popénekesnő díját a Puerto Ricó-i Kany Garcia érdemelte ki, ő lett egyúttal az év felfedezettje is.

Az év előadójává választották az Egyesült Államokban élő Gloria Estefan kubai énekesnőt. Ezt a díjat most először ítélték oda a Latin Grammy történetében. Az énekesnő kapott egy díjat a legjobb tropical latin albumok kategóriájában is. - Szeretném megérni, hogy a szabad Kubában is énekelhessek - jelentette ki díja átvételekor.

A spanyol nyelvű zenét értékelő Latin Grammyt idén 49 kategóriában adták át. Kitüntetettjei között volt idén többek között a popénekesként is világszerte ismert José Feliciano, Gustavo Santaolalla argentin zeneszerző, Juanes felvételeinek producere, a mexikói Julieta Venegas, aki a legjobb hosszú videofilmért és a legjobb alternatív album készítőjeként, Plácido Domingo pedig a legjobb klasszikus albumáért.

A Latin Grammy honlapján már olvasható valamennyi kitüntetett neve.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ