A Bluespatika díjazottjai
Dátum: 2008. november 28., péntek, 21:50
Póka Egon basszusgitáros, billentyűs, zeneszerző és Jeanne Carroll amerikai bluesénekesnő kapta a Bluespatika Életműdíjat. Az elismerést péntek este adták át Budapesten, a Gödör Klubban, a XI. Bluespatika Jamboreen, ahol a díjazottakon kívül megjelent a műfaj több hazai és külföldi művelője is.

A harmadik alkalommal kiosztott életműdíjat a korábbi évekhez hasonlóan olyan zenészek kapták, akik jelentős mértékben hozzájárultak a műfaj fejlődéséhez és megismertetéséhez.

Az 56 esztendős Póka Egon több jelentős hazai formáció - Hobo Blues Band, P. Mobil - tagjaként és zenetanárként sokat tett a műfajért - mondta el Oláh Andor, a Bluespatika Alapítvány alapítója, a rendezvény főszervezője.

Az életműdíjat kezdettől fogva megkaphatják olyan külföldi zenészek is, akik miközben pályájukkal gazdagították a műfajt, a hazai színtérhez is kötődnek: a 77 éves Jeanne Carroll évek óta résztvevője a hazai fesztiváloknak.

Az életműdíjra jelöltek között volt Póka Egon mellett Török Ádám (fuvolás, énekes, zeneszerző - Mini), Tóth János Rudolf (gitáros, énekes, zeneszerző és Vas Zoltán (énekes, gitáros, dalszerző, az első magyar akusztikus blueslemez készítője). Az elismerést egy független szakmai kuratórium döntése alapján ítélték oda. A jelöltekre az interneten is lehetett szavazni: a közönség kedvence, Vas Zoltán egy voksot kapott a zsűri tagjainak szavazatai mellé.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Aforizmák
„ A szerelem buzgó megfeledkezés mindarról, ami rajta kívül van."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ