Duffy háromszoros győztes a Brit Awards díjkiosztóján
Dátum: 2009. február 19., csütörtök, 8:20
Duffy három díjat is elvitt szerdán este Londonban, a Brit Awards zenei díjkiosztón. Életműdíjat kapott a Pet Shop Boys.

A 24 éves szőke énekesnő Rockferry című lemezével elnyerte az év brit albumáért járó trófeát, emellett őt választották az év énekesnőjének és az év felfedezettjének is.

Az év brit férfiénekese Paul Weller, az év hazai együttese az Elbow, amely nem kis meglepetésre maga mögé utasította a nagy esélyesnek kikiáltott Coldplayt is. Az év legjobb brit koncertrodukciójáért járó Brit Awards az Iron Maiden együttesé lett, a kislemez díját a Girls Aloud nevű formációnak ítélték.

Az év nemzetközi énekesnője Katy Perry, aki megelőzte többek között Beyoncé-ot és Pinket. A nemzetközi együttes trófeáját a Kings of Leonnak adták át, az év nemzetközi énekese pedig Kanye West rapper.

Az Earls Courtban megrendezett díjkiosztón az este folyamán fellépett U2 együttes, Bonóék bemutatták az együttes Get On Your Boots című legújabb dalát, a No Line on the Horizont című, tavasszal megjelenő albumról. Az ír csapaton kívül hallhatták a jelenlévők Kylie Minogue-ot, a Kings of Leont, a Coldplayt, és természetesen a gála hősnőjét, Duffyt.

Az este háziasszonya Kylie Minogue, két házigazdája James Corden és Matthew Horne volt.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„Hazának mindig akkor nevezi magát az állam, ha tömegmészárlásra készül."
Friedrich Dürrenmatt
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ