Nem érinti a gazdasági válság a Salzburgi Ünnepi Játékokat
Dátum: 2009. április 2., csütörtök, 11:38
Világhírű nevek sorával csábítja közönségét az idei Salzburgi Húsvéti Ünnepi Játékok. Az április 4-én kezdődő és 10 napon át tartó eseményre a jegyek 95 százaléka már elkelt.

A fesztivál honlapja tobzódik a nagy nevekben: a szólisták és karmesterek között szerepel például Sir Simon Rattle, Franz Welser-Möst, Genia Kühmeier, Angelika Kirschschlager és Yefim Bronfam, akik olyan nagy zeneszerzők műveit játszák, mint Verdi, Mozart, Beethoven, Sztravinszkij, Brahms, Weill és Strauss.

Ennek megfelelően az érdeklődés sem maradt el. A zömében külföldi közönséget a jegyek ára nem riasztotta vissza: a legdrágább bérletek 1230 euróba kerülnek. Ezért a pénzért Wagner A Nibelung gyűrűje trilógiájának harmadik részét, a Siegfriedet és három koncertet tekinthetnek meg.

A Siegfriedet és két filharmonikus koncertet Simon Rattle, az Ünnepi Játékok művészeti vezetője és egyben a Berlini Filharmonikusok főzeneigazgatója, a harmadik koncertet pedig Franz Welser-Möst vezényli.

Richard Wagner Siegfriedje Stephane Braunschweig rendezésében jelenik meg a színpadon. A szereposztásban a tavalyi aix-en-provence-i premierhez képest változások történtek: Siegfried szerepében a megbetegedett Ben Heppner helyére Lance Ryan kanadai tenorista ugrik be. Dale Duesing helyett pedig Hartmut Welker játssza Alberichet. A Wagner-operát és a koncerteket a fesztivál ideje alatt kétszer játsszák.

A főprogram mellett az ünnepi játékok színházában vasárnapi matinét is szerveznek. Itt előadják Händel La Resurrezione című oratóriumát, valamint megtekinthető lesz a Kontrapunktok elnevezésű koncertsorozat. Ez utóbbi keretein belül a Berlini Filharmonikusok kamarazenészei bemutatják aktuális programjukat: elsősorban Robert Schumann és felesége, Clara Schumann, Bernd Alois Zimmermann, Antonín Dvorák és Johannes Brahms műveit játsszák.

A jegyirodák szerint nem érezhető a gazdasági válság hatása, sőt: idén kevesebben mondták vissza bérletrendelésüket, mint tavaly.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„Fucsik azt mondta: Emberek, legyetek éberek! Én meg azt mondom: Éberek, legyetek emberek!
Szász János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ