Miskolci Nemzetközi Operafesztivál
Dátum: 2009. június 3., szerda, 18:38
Számos kiegészítő kulturális és szórakoztató program kíséri a "Bartók+Bécs 2009" Miskolci Nemzetközi Operafesztivál főrendezvényeit. Ezekkel a színes eseményekkel azokat próbálják csábítani a szervezők, akik "egyelőre nem kedvelik az operát, de jó úton haladnak" - derült ki a kísérőprogramokat beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Bátor Tamás, az operafesztivál ügyvezető igazgatója kiemelte: nem csak az operabarátokra figyelnek a rendezvény idején, a kulturális paletta teljes, bárki megtalálhatja kedvenc műfaját a programok kavalkádjában a június 10-én kezdődő és 21-ig tartó fesztiválon. "Azokra is gondoltunk, akik még nem kedvelik az operát, de majd fogják" - tette hozzá.

A kiegészítő programok kapcsán Bátor Tamás elmondta: a kilencedik évébe lépett Miskolci Nemzetközi Operafesztivált kísérő rendezvények szinte az egész miskolci belvárost megtöltik majd. Programok várják a városba látogatókat és a fesztiválra érkezőket a borsodi megyeszékhely sétálóutcáján, a Városház téren, a Szinva-teraszon, az Erzsébet téren és a Hősök terén is.

A műsorok sorából kiemelte Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi közös projektjét, a Jazzy Chanson Duo - Impresszió és improvizáció című koncertet, amely június 14-én látható és hallható a Városház téren. Jelentős programként említette a fesztivál egyik záróeseményének szánt látványos utcatáncot is, amelyen június 21-én, a Hősök terén keringővel búcsúztatják majd a 2009-es operafesztivált.

Bátor Tamás kitért arra is, hogy számos rendezvény csatlakozott idén az operafesztiválhoz, így például a Múzeumok éjszakája vagy a Miskolci Montmartre, a gyerek, a diákok művészeti fesztiválja is kapcsolódik a zenei programsorozathoz.

A kultúra mellett szerepet kap a könnyed szórakozás is, lesz például borfesztivál és kézműves vásár, nosztalgia sörsátor, bemutatkoznak a veteránautók és megrendezik a IV. Miskolci Fröccsfesztivált is - fűzte hozzá az ügyvezető igazgató.(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ A kitüntetés olyan, mint a bomba; felülről dobják, oszt vagy hülyét ér, vagy ártatlant."
Őze Lajos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ