17. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál
Dátum: 2009. június 20., szombat, 18:29
Paks a harmadik évezred első évtizedének végén is várja a bor, a gasztronómia és a zene szerelmeseit, rajongóit vagy a pusztán óvatosan kíváncsiskodókat. A júlis1-től 5-ig tartó, tizenhetedik Gastroblues Fesztivál úgy tartja meg hagyományait, hogy közben egy-egy apróbb újítással szolgál a visszajáró vendégeknek és persze várja az újabb érdeklődőket.

A bluestól a rockig mindenki megtalálhatja kedvenc stílusát, azon belül is a műfaj egy-egy specifikus irányzatát. A nálunk ezidáig ismeretlen, de hazájában jónevet kivívott The Hamburg Blues Band két sztárvendége az egyértelműen közönség kedvenc énekes Chris Farlowe és a gitáros Clem Clempson, akik a stílusteremtő, napjainkban ritkán koncertező Colosseum együttes tagjai is egyúttal.

A szigetországból érkező gitáros Matt Schofield dinamikus játékával már sok elismerést szerzett. Hammond orgonistával felálló zenekarával új színfolt lesz a fesztiválok történetében. Ugyancsak angol állampolgárságú az énekes Arthur Brown, aki 1968-ban Fire című dalát a fején lángoló tűzkoronával adta elő. A helyi tűzoltók megnyugtatására közöljük, hogy erre a mutatványra már nem kell felkészülniük.

A felkészülés a magyar kísérőzenészek, a Póka Egon Experience feladata lesz. Pókáék kíséretében lép fel a hazai rock szcéna legkiemelkedőbb női, illetve férfi énekese, Keresztes Ildikó és Charlie is. Az idei rendezvény sajátja, hogy az imént említetten kívül ennyi nemzetközi produkció még nem állt színre. Little G. Weevil művésznéven szereplő Szűcs Gábor az amerikai szájharmonikás, énekes Billy Gibsonnal és Nenad Zlatanovic belgrádi gitáros-énekessel lép fel, valamint a nemzetközi sikereket is aratott budapesti T.Rogers együttes vendége az alaszkai lap steel gitáros Son Henry lesz.

A tavaly 60. születésnapját ünnepelt magyar blueskirály Deák Bill Gyula ismét ellátogat zenekarával. Vasárnap a szabadtéren mutatkozik be Paks városának a Piramis+ formáció az énekes és basszusgitáros posztján új tagokkal.

A hagyományos templomi koncert szombaton kerül megrendezésre, a főzőversenyek pedig a szokásos módon vasárnap kora délelőtt indulnak. A közönség kóstolójeggyel szavazhat. A borral készült ételek kategóriájában rekordkísérletre kerül sor. A borbarát találkozón a történelmi borvidékek borászai személyesen mutatják be boraikat.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ