Magyar nyertes a Montreux-i Jazz Fesztiválon
Dátum: 2009. július 15., szerda, 20:03
A magyar Balogh Roland nyerte a híres Montreux-i Jazz Fesztivál gitárversenyét; ikertestvére, Balogh Zoltán - egy másik magyar zenésszel, Pintér Péterrel együtt - a zongoristák között versenyez.

A fesztivál honlapja szerint a gitárosok versenyében a második helyezett a japán születésű, amerikai Akira Ishiguro, a harmadik pedig az izraeli Rotem Sivan lett.

A gitárosokhoz hasonlóan az énekverseny is lezárult kedden. A megmérettetésen - amelyet 2005-ben Szőke Nikoletta nyert meg - idén hármas amerikai győzelem születetett: Aubrey Logan lett az első, Stacey Carter a második, Charles Turner pedig a harmadik.

A Montreux-i Jazz Fesztivál harmadik versenye, a zongoristáké a rendezvény utolsó napján, szombaton zárul. A www.montreuxjazz.com internetes oldal tanúsága szerint Balogh Zoltán a csütörtöki elődöntőben, Pintér Péter pedig a pénteki elődöntőben versenyez.

A Duna Televízió szerdai közleménye szerint helyszínen forgató stábjuk jóvoltából a közönség már pénteken este hat órakor, a Duna TV híradójában ízelítőt kaphat a több mint négy évtizedes történetre visszatekintő fesztivál eseményeiből, és részleteket hallhat a Balogh Rolanddal, valamint a zsűri elnökével, a világhírű dzsesszgitáros Lee Ritenourral készült interjúból.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Hogy szerelmes vagy, az nem ok arra, hogy szeressenek."
Hippolyte Taine
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ