Megérkeztek a kórusok, kezdődik a verseny
Dátum: 2010. július 29., csütörtök, 11:03
Debrecen újból otthont ad a kortárs kórusmuzsika képviselőinek július 29.-augusztus 1. között. A kétévente megrendezendő verseny a világ tíz legjobb kórusversenyének egyike.

A világ tizennégy országából érkező 21 kórus három napon keresztül verseng a nagydíjért. Július 29-én 17.30 órakor a kórusok látványos felvonulásával és nyitóhangversennyel kezdődik a Bartók Béla XXIV. Nemzetközi Kórusverseny. Az idén nagy létszámban jelentkező kórusok közül négy magyar kórusért is drukkolhat majd a közönség, s ebből kettő debreceni együttes.

A nyitó díszhangversenyen Megyeri Krisztina, Kákonyi Árpád, Gárdonyi Zoltán a cappella művei, valamint Gyöngyösi Levente: Missa Vanitas Vanitatum című művének ősbemutatója csendül fel.

 

 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Az egyik korszak oltárterítője a következő lábtörlője."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ