Lady Gaga tarolt az MTV díjkiosztóján
Dátum: 2010. szeptember 13., hétfő, 10:39
Lady Gaga lett a vasárnapi MTV Video Music Awards díjátadó ceremónia koronázatlan királynője: összesen nyolc díjat kapott a Los Angeles-i gálán.

"Annyira izgultam, hogy csalódást okozok a rajongóimnak" - mondta könnyek között az extravagáns popénekesnő, aki a díjak zömét - köztük az év legjobb zenei videójáért járót - Bad Romance című klipjével nyerte el.

Lady Gaga, eredeti nevén Stefani Germanotta szokás szerint már megjelenésével is magára irányította a figyelmet: három ruhát viselt az est folyamán, de mind közül a nyers hússzeletekből komponált "ruhaköltemény" volt a legmegrázóbb, amelyet kékesen fénylő hosszú fehér hajára csapott ugyancsak húscafatokból készült fejdísz és húsból kötözött magas szárú cipők tettek teljessé.

A 24 éves New York-i énekesnő a legjobb női klip, a legjobb popklip, a legjobb táncos video, a koreográfia, a rendezés és a vágás díját is begyűjtötte. Ezen felül a Telephone című, Beyoncéval forgatott klipért kiérdemelte a legjobb közös munkáért járó elismerést is.

Az ezüstösen csillogó, Holdra lépő űrhajóst mintázó díj történetében 1987-ben Peter Gabriel állította be a rekordot: a brit rockzenész kilenc szobrot kapott Sledgehammer című klipjéért. Gaga a norvég a-ha együttes sikerét ismételte meg, amely 1986-ban vehetett át nyolc díjat.

Lady Gagán kívül egyedül Eminem tudott duplázni: a Not Afraid című számmal gyűjtött be két elismerést: a legjobb férfi klip és a legjobb hip-hop klip kategóriában.

"Egy kanadai kisvárosból jövök, és sohasem gondoltam volna, hogy ide jutok" - hálálkodott a 16 esztendős tinibálvány, Justin Bieber, aki a Baby című dallal az év legjobb új előadója lett.

A legjobb rockvideó díját a színész Jared Leto 30 Seconds to Mars együttese vehette át a Kings and Queens című számért.

 
(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ