Anne Sofie von Otteré a Frankfurti Zenei Díj
Dátum: 2011. február 4., péntek, 15:27
Anne Sofie von Otter világhírű svéd mezzoszopránnak ítélték a 15 ezer euróval (több mint 4 millió forinttal) járó Frankfurti Zenei Díjat. Az énekesnő április 5-én, a hagyományos Frankfurti Zenei Vásár megnyitása előtt veheti át az elismerést.

Stockholmban született énekesnőnek változatos, a barokktól a dzsesszig terjedő repertoárjáért és páratlan szépségű, tiszta hangjáért ítélte oda a zsűri a díjat - közölték a szervezők pénteken.

Az elismerést mindig a vásár megnyitása előtt adják át. A díjat megkapták már olyan neves személyiségek, mint Udo Lindenberg, Ligeti György, Peter Gabriel, Eötvös Péter és Keith Emerson. A díjat zenei intézmények, koncertszervezők, hangszeres és vokális előadók és komponisták is megkaphatják - bármely műfajban.

Anne Sofie von Otter Stockholmban, majd Londonban a Guildhall School of Music and Dramában tanult, de fontos szerepeit a brit fővárosban élő híres magyar énekmesterrel, Rózsa Verával tanulta meg. Így osztatlan sikert arathatott a Bécsi Állami Operaházban A rózsalovag Octavianjaként. Hosszú ideig dolgozott James Levine irányításával a New York-i Metropolitan Operában is.

Az április 6. és 9. között tartandó frankfurti vásáron a legújabb hangszerek mellett zenei könyveket, CD-ket, DVD-ket és egyéb korszerű adathordozókat is bemutatnak.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Van, aki hosszan fejezi ki magát, hátha közben eszébe jut valami."
Feleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ