Anne Sofie von Otteré a Frankfurti Zenei Díj
Dátum: 2011. február 4., péntek, 15:27
Anne Sofie von Otter világhírű svéd mezzoszopránnak ítélték a 15 ezer euróval (több mint 4 millió forinttal) járó Frankfurti Zenei Díjat. Az énekesnő április 5-én, a hagyományos Frankfurti Zenei Vásár megnyitása előtt veheti át az elismerést.

Stockholmban született énekesnőnek változatos, a barokktól a dzsesszig terjedő repertoárjáért és páratlan szépségű, tiszta hangjáért ítélte oda a zsűri a díjat - közölték a szervezők pénteken.

Az elismerést mindig a vásár megnyitása előtt adják át. A díjat megkapták már olyan neves személyiségek, mint Udo Lindenberg, Ligeti György, Peter Gabriel, Eötvös Péter és Keith Emerson. A díjat zenei intézmények, koncertszervezők, hangszeres és vokális előadók és komponisták is megkaphatják - bármely műfajban.

Anne Sofie von Otter Stockholmban, majd Londonban a Guildhall School of Music and Dramában tanult, de fontos szerepeit a brit fővárosban élő híres magyar énekmesterrel, Rózsa Verával tanulta meg. Így osztatlan sikert arathatott a Bécsi Állami Operaházban A rózsalovag Octavianjaként. Hosszú ideig dolgozott James Levine irányításával a New York-i Metropolitan Operában is.

Az április 6. és 9. között tartandó frankfurti vásáron a legújabb hangszerek mellett zenei könyveket, CD-ket, DVD-ket és egyéb korszerű adathordozókat is bemutatnak.

 


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ