Öt Grammyt nyert a Lady Antebellum
Dátum: 2011. február 14., hétfő, 6:49
A Lady Antebellum amerikai country trió öt Grammy-díjat kapott - köztük az év legjobb daláért és lemezéért járó elismerést - és ezzel az élen végzett az amerikai zeneipar legjobb teljesítményeit jutalmazó hétfői gálán, a sorrendben 53. díjkiosztón a Los Angeles-i Staples Centerben. A nashville-i trió a Need You Now lemezzel és címadó dalával tarolt.

Lady Gagát, Jay-Z rappert és John Leged soulénekest egyaránt három-három arany gramofonnal jutalmazták. A 10 jelöléssel büszkélkedő Eminemnek "csak" két Grammyt nyújtottak át, egyet a legjobb rap albumért (Recovery), egyet pedig a legjobb rap számért (Not Afraid).

Rihanna Only Girl in the World című száma a lett legjobb táncfelvétel, a brit Muse The Resistance-a pedig a legjobb rock album. A legjobb rock számért (Angry World) a 65 éves Neil Youngot díjazták - életében először.

A hét Grammyre jelölt veterán gitáros Jeff Beck végül a legjobb pop és a legjobb rock hangszeres előadásért kapott elsimerést.

Paul McCartney a szóló rock vokál (Good Evening New York City), az Iron Maiden a metál előadók, Sade pedig a soul duók és együttesek kategóriájában dicsőült meg.

A legjobb alternatív albumért járó Grammyt a The Black Keys rock duó kapta. A hangrögzítő művészek akadémiája idén Julie Andrews-t, Roy Haynes-t, a Juilliard String Quartettet, a Kingston Triót, a Ramonest, Dolly Partont és George Beverly Shea-t életmű-díjban részesítette.

Eminem, Dr. Dre és Rihanna közösen adta majd elő az I Need a Doctort, de az este folyamán több más előadó is művésztársaival osztotta meg a színpadot. A show-t a soul királynőjének a műtét után lábadozó Aretha Franklinnek szóló zenei összeállítás nyitotta meg, Christina Aguilera, Florence Welch, Jennifer Hudson, Martina McBride és Yolanda Adams előadásában.

A szervezők nem fukarkodtak a meglepetésekkel: Lady Gaga például egy tojásból bújt elő ki a Born This Way performanszán, s a televíziónézők tízmilliói által figyelemmel kísért műsor Bruno Mars szereplése alatt fekete-fehérre váltott.

A díjkiosztón olyan élő legendák léptek fel, mint Mick Jagger - aki először szerepelt a Grammy pódiumán -, Barbara Streisand és Bob Dylan.

A tavalyi gála nagy győztese Beyoncé volt, akit hat Grammyvel jutalmaztak, köztük az év daláért járó elismeréssel.

  

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
élet 2011-02-14 17:59 | Válasz erre | #1
Baromi jó zene ez a lady antebellum videó! Wow!

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak."
Stanislaw Jerzy Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ