Nyilvános a montreuxi dzsesszfesztivál programja
Dátum: 2011. április 13., szerda, 11:52
Seal, Sting és Carlos Santana is szerepel a július 1. és 16. közötti montreux-i dzsesszfesztivál vendégei között. A szervezők a program – hackelés miatt – kiszivárgott részletei miatt a tervezettnél két nappal korábban nyilvánosságra hozták a rangos fesztivál menüjét. Az eseményre szóló jegyeket csütörtöktől árulják.

A fesztivált július 1-jén Carlos Santana és John McLaughlin fellépése nyitja a Stravinsky Auditóriumban. Két nappal később mindkét fellépő ismét színpadra áll Susan Tedeschi és mások oldalán a "blueskirály" B.B. King tiszteletére adott koncerten. King szólókoncertje július 2-án lesz.

Montreux visszatérő vendégei, George Benson, Diana Krall és Dr. John gálakoncertet ad július 5-én Tommy LiPuma amerikai producer 75. születésnapja alkalmából. Július 6-án Ricky Martint hallhatja a közönség.

A tóparti fesztiválra látogat Paolo Nutini július 7-én, három nappal később az indie rockot játszó kanadai Arcade Fire együttesé a színpad. Az esemény vendége július 12-én Esperanza Spalding fiatal Grammy-díjas énekesnő.

Sting július 11-én szerepel Montreux-ben, szimfonikus kísérettel adja elő legnagyobb slágereit. A koncertre már elővételben elfogyott minden jegy. A brit zenészt honfitársa, Seal követi 12-én.

Miles Davisről is megemlékeznek, a közös zenélést július 13-án Quincy Jones, a fesztivál korábbi társigazgatója vezeti Herbie Hancock, Marcus Miller és Wayne Shorter részvételével.

A hip-hop kedvelői Coolio, a Naughty by Nature, a Digital Undergroung és a House of Pain július 15-i fellépésére is jegyet válthatnak.

A fesztivált, amely évről évre 250 ezer látogatót vonz, július 16-án a Deep Purple koncertje zárja. Claude Nobs, az esemény alapítója - hanyatló egészsége ellenére - még mindig maga mutatja be a fellépőket a fesztivál ideje alatt és gyakran be is csatlakozik harmonikájával.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Buddha azt mondja: „ Ne hízelegj a jótevődnek!" Mondjuk ezt el egy keresztény templomban - s rögtön megtisztítja a levegőt minden kereszténiségtől."
Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ