Danyil Trifonov nyerte a 13. Nemzetközi Rubinstein Zongoraversenyt
Dátum: 2011. május 27., péntek, 11:51
A húszéves orosz zongorista, Danyil Trifonov kapta a 13. Nemzetközi Rubinstein Zongoraverseny 25 ezer dolláros első díját.

A zsűri szóvivője, Arie Vardi bejelentette, hogy a 15 ezer dolláros második díjat az izraeli Boris Giltburg nyerte, a harmadik is orosz versenyző lett, Ilja Raskovszkij, őt 10 ezer dollárral jutalmazták.

A győztes a döntőben Chopin első, e-moll zongoraversenyét játszotta az Izraeli Filharmonikus Zenekar kíséretével. A fiatal orosz zongorista tavaly a varsói 16. Nemzetközi Chopin Zongoraverseny harmadik helyén végzett, és elnyerte a lengyel rádió különdíját, mint a mazurkák legjobb előadója.

Danyil Trifonov 1991-ben született Nyizsnyij-Novgorodban. Zongorista diplomáját a híres moszkvai Gnyeszin Intézetben, Tatjana Zelikman növendékeként szerezte, majd 2009-től posztgraduális tanulmányokat folytatott Sergei Babayannál Clevelandben.

A Rubinstein versenyt 1974-ben alapították a Lodzban született világhírű zongoraművész tiszteletére, és három évente rendezik meg. Idén 33-an jelentkeztek a versenyre.

 

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Az egyik korszak oltárterítője a következő lábtörlője."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ