BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Ezüstérmet nyert a Kelemen Vonósnégyes Melbourne-ben
Dátum: 2011. július 18., hétfő, 10:49
A négyévente - idén hatodik alkalommal - megszervezett Melbourne-i Nemzetközi Kamarazenei Versenyen, Ausztráliában ezüst érmet nyert a Kelemen Kvartett.

„Szenzációsnak tartom az eredményt - mondta Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, aki a hírt eljuttatta az MTI-hez -, hiszen ezt a versenyt a 'vonósnégyesek olimpiájaként' tartják számon." A díjátadó gálát vasárnap este tartották.

Az új vonósnégyes idén februárban a Zeneakadémián bemutatkozott be. A Kelemen Barnabás hegedűművész által alapított, alig egy esztendős együttes nem csak az ezüst érmet hozta el. A publikum kedvenceként megkapta a közönségdíjat is, valamint az egyik legkiemelkedőbb - a Musica Viva elnevezésű - különdíjat is, amely hosszú évekre leszerződteti a kvartettet Ausztrália és Új-Zéland legfontosabb hangversenytermeibe - közölte a rektor.

A vonósnégyes tagjai: Kelemen Barnabás (első hegedű - a Zeneakadémia docense), Homoki Gábor (második hegedű - a Zeneakadémián Kokas Katalin hegedűművész harmadéves növendéke), Kokas Katalin (brácsa - szintén a Zeneakadémia docense) és Kokas Dóra (gordonka - a Zeneakadémián Perényi Miklós idén első éves növendéke). Eredményük azért is kiemelkedő - hangsúlyozta Batta András -, mert amíg a versenyen szinte kivétel nélkül diplomás, 5-10 éve együtt játszó művészek "mérkőztek" meg, addig a Kelemen Kvartett nem csak egy éve alakult, de messze a legfiatalabb korosztályt képviseli két aktív növendék-tagja révén.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Még a trónszéken is kifényesedik a nadrág."
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ