Tíz településen lesz ma Magyar Dal Napja
Dátum: 2011. szeptember 11., vasárnap, 10:38
Ma van a magyar dal napja: tíz településen lesznek programok. Nyíregyházán, a magyar dal idei fővárosában tíz színpadon szerveztek koncerteket. A fő helyszín a Kossuth téri nagyszínpad, ahol a magyar dal napja ötletadója, Presser Gábor barátaival nyitja délután a műsort, fellép Karácsony János, a Belmondo, valamint a Kormorán is. A nyíregyházi Büntetés-végrehajtási Intézetben a rendőrök, az elítéltek, a bírók, az ügyvédek és a fogvatartók zenekara fog játszani.

Egerben fellép Kovács Kati, a Kerekes Band és az Első Emelet, Dunaújvárosban Zorall-, Szombathelyen Pál Utcai Fiúk-, Salgótarjánban KFT-, Százhalombattán Magna Cum Laude-, Kassán Kaláka-koncert lesz, Zalaegerszegen a Griff Bábszínház ad műsort, de lesznek koncertek Boldogon is.

Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon többek között Bródy János lép fel, a Budavári Művelődési Házban a Mini Trió, az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban Huzella Péter és a Napoleon Boulevard, a Zöld Pardonban Mystery Gang, a Gödör Klubban fiatal együttesek zenélnek, a Blokk Alkotóközpontban nyílt napot tartanak, a Morrison's Ligetben dj-k játszanak, a Camponában a 100 Folk Celsius, a Karthago és a Bikini, a Soroksári úti R33-ban a Balaton, Peter Ogi és az ef Zámbó Happy Dead Band, a Vígszínházban a teátrum 115 történetét elevenítik fel, a Kobuci kert a világzene, az Óbudai Társaskör a klasszikus dalok, a Budapest Jazz Club a dzsessz, a Belgrád rakpartról induló Nótahajó a magyar nóta helyszíne.

A fővárosban délután a 2-es és a 4-es vonalán ismét jár a dallamos villamos.

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján rendezték meg. A következő esztendőtől párhuzamosan több helyszínen, köztük vidéki városokban is megszervezték az eseményt.

 (MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„Minden állítás tagadás is egyben."
Benedictus De Spinoza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ