BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Tíz településen lesz ma Magyar Dal Napja
Dátum: 2011. szeptember 11., vasárnap, 10:38
Ma van a magyar dal napja: tíz településen lesznek programok. Nyíregyházán, a magyar dal idei fővárosában tíz színpadon szerveztek koncerteket. A fő helyszín a Kossuth téri nagyszínpad, ahol a magyar dal napja ötletadója, Presser Gábor barátaival nyitja délután a műsort, fellép Karácsony János, a Belmondo, valamint a Kormorán is. A nyíregyházi Büntetés-végrehajtási Intézetben a rendőrök, az elítéltek, a bírók, az ügyvédek és a fogvatartók zenekara fog játszani.

Egerben fellép Kovács Kati, a Kerekes Band és az Első Emelet, Dunaújvárosban Zorall-, Szombathelyen Pál Utcai Fiúk-, Salgótarjánban KFT-, Százhalombattán Magna Cum Laude-, Kassán Kaláka-koncert lesz, Zalaegerszegen a Griff Bábszínház ad műsort, de lesznek koncertek Boldogon is.

Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon többek között Bródy János lép fel, a Budavári Művelődési Házban a Mini Trió, az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban Huzella Péter és a Napoleon Boulevard, a Zöld Pardonban Mystery Gang, a Gödör Klubban fiatal együttesek zenélnek, a Blokk Alkotóközpontban nyílt napot tartanak, a Morrison's Ligetben dj-k játszanak, a Camponában a 100 Folk Celsius, a Karthago és a Bikini, a Soroksári úti R33-ban a Balaton, Peter Ogi és az ef Zámbó Happy Dead Band, a Vígszínházban a teátrum 115 történetét elevenítik fel, a Kobuci kert a világzene, az Óbudai Társaskör a klasszikus dalok, a Budapest Jazz Club a dzsessz, a Belgrád rakpartról induló Nótahajó a magyar nóta helyszíne.

A fővárosban délután a 2-es és a 4-es vonalán ismét jár a dallamos villamos.

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján rendezték meg. A következő esztendőtől párhuzamosan több helyszínen, köztük vidéki városokban is megszervezték az eseményt.

 (MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ A könnyű gondok beszélnek, a súlyosak némák."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ