Fischer Iván holland kitüntetése
Dátum: 2011. október 18., kedd, 10:42
Az év legszebb hangversenyét jutalmazza az Ovation Award holland zenei díj, amelyet a szakmai zsűri idén Fischer Iván karmesternek ítélt a Concertgebouw zenekarral előadott Wagner-Bartók estjéért - közölte a Budapesti Fesztiválzenekar kedden.

Fischer Iván Hollandiában vette át a rangos elismerést, a karmester az elmúlt héten négy alkalommal vezényelte a nagyhírű amszterdami zenekart, ezúttal francia-spanyol műsorral.

A Concertgebouw zenekar zenészei október 15-én szerzői estet is rendeztek Fischer Iván saját kompozícióiból. A hangversenyen két kantáta hangzott el: a Spinoza-fordítások és a Német-Jiddis Kantáta, emellett több dal és kórusmű, végül egy ősbemutató is, a Shud Sarang-szextett, amelyet Fischer Iván holland zenészek felkérésére komponált.

A világhírű karmester néhány nap múlva amerikai turnéra indul a Budapesti Fesztiválzenekarral Schubert és Bartók műveiből összeállított műsorral, amelyet a budapesti közönség is hallhat a Művészetek Palotájában november 3-án, 4-én és 6-án.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Többnyire rettenetesen unatkozunk azok társaságában, akiket untatunk."
Francois De La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ