Nyertesek az MTV európai zenei díjátadón
Dátum: 2011. november 7., hétfő, 11:43
Lady Gaga és Justin Bieber ünnepévé változott az MTV vasárnap esti európai zenei díjátadó gálája: az amerikai énekesnő és a kanadai tinédzsersztár vitték el a női és férfi kategóriák legfontosabb díjait.

Lady Gagának négy díjat nyújtottak át a zsúfolásig megtelt belfasti Odyssey Arena színpadán: az újabb és újabb ruhakölteményekben feltűnő 25 éves énekesnő Born This Way című számáért a legjobb dal és az év legjobb zenei klipje díjat is megkapta, egyúttal az év legjobb női előadója címet és a rajongói díjat is ő nyerte el.

Gaga szokása szerint "kis szörnyecskéknek" nevezte rajongótáborát, és biztosította őket szeretetéről. Könnyek között osztotta meg a közönséggel, hogy a Born This Way élete eddigi legjobb szerzeménye, és úgy vélte élete legjobbja az az album is, amelyen szerepel.

Bieber az év legjobb férfi előadója és legjobb popénekese díjával távozott. A 17 éves énekes második köszönőbeszédében a közelmúltban kirobbant apasági botrányára is célzott. Mint mondta: az utóbbi időben megpróbálták besározni, de már túl van rajta. Egy nő ugyanis a minap azzal állt elő, hogy gyermekének Bieber az apja.

A hiphop-kategória győztese Eminem lett. A Linkin Park pedig a legjobb rockegyüttes díját kapta. Katy Perryt a legjobb élő előadásért jutalmazták, az év legjobb bandájának trófeája a Big Bangnek jutott.

A parázs hangulatú műsorban többek között Bieber, Gaga, Bruno Mars, a Coldplay és a Red Hot Chili Peppers is fellépett. A show háziasszonya Bieber barátnője, Selena Gomez énekesnő-színésznő volt.

Az 1994-ben alapított MTV Europe Music Awards gáláján korábban olyan művészek, együttesek részesültek elismerésben, mint a U2, Paul McCartney, a Take That, Beyonce és Jay-Z. A tavalyi madridi díjátadó idején Lady Gaga épp a budapesti Papp László sportarénában adott koncertet, és onnan kapcsolódott be a ceremóniába, amelynek során három díjat kapott.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„Minden vegetáriánus megváltozik, ha örököl egy szalámigyárat."
Moldova György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ