IX. Making New Waves Fesztivál
Dátum: 2006. december 14., csütörtök, 14:04
A IX. Making New Waves Fesztivál a zenei tér kérdéseivel foglalkozik. A fesztivál címadó darabja Alvin Lucier kultikus műve 1969-ból, melyben az akusztikus tér zenei minőségei új életre kelnek.
A műsor különféle tereket - akusztikus, virtuális, földrajzi, stb. -, mozgásba hozó zeneműveket, installációkat, műhelyeket tartalmaz, melyek alkalmat nyújtanak, hogy új formájukban csodáljunk meg olyan jelenségeket, mint az akusztikus illetve elektronikus visszacsatolás, a rezonancia, a fáziseltolás vagy az egymástól nagy földrajzi távolságokra található zenei kultúrák találkozása.

A fesztivál idei sztárvendége az Arditti vonósnégyes, akik a Nagy Britmánia SUPERNOW! programsorozat keretében február 17-én adnak koncertet itt a Trafóban. A méltán világhírű együttes kiemelkedő virtuozitásáról, precizitásáról, valamint a minőséggel szembeni kompromisszummentes elkötelezettségéről ismert. Nem véletlen, hogy több száz darabot írtak számukra 1974-es megalakulásuk óta. Trafó-beli műsorukon szerepel többek között Marco Stroppa Spirali című darabja, mely az élő elektronika segítségével virtuális mozgásba hozza a vonósnégyes által játszott zenei anyagot.
 
A koncertprogramot zenei installációk (többek között Alvin Lucier „I Am Sitting In a Room" című darabjának jelen idejű változata) és kreatív zene műhelyek egészítik ki.
 
                      Február 15-18.                              Trafó
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ Azt mondották, hogy a múltat még Isten sem tudja megváltoztatni: a történetírók képesek rá, és talán ezért is tűri meg őket az Isten, mert e tekintetben hasznára lehetnek"
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ