Schleswig-Holstein Zenei fesztivál
Dátum: 2007. február 21., szerda, 14:55
Németország és Európa egyik legjelentősebb nemzetközi művészeti eseménye, a Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál idén magyar kulturális különlegességekkel csábítja a zenerajongókat az észak-német tartományba. Magyarország a díszvendége a rangos zenei attrakciónak. Az egyedülálló esemény az Ungarischer Akzent, a Németországban zajló magyar kulturális évad rendezvénysorozatának kiemelkedő programja.
A magas színvonalú és nagyszabású zenei fesztivál – amely július 14-én kezdődik –csaknem 42 helyszínen több mint 140 koncert és zenei ünnepség zajlik 7 héten át. Többek között Hamburgban, Flensburgban, Kielben és Lübeckben Magyarország, mint zenei nagyhatalom kap rangos bemutatkozási lehetőséget, s képviselteti magát számos zenei műfajjal. Így fellép majd a Danubia Szimfonikus Zenekar, Schiff András, a Budapest Klezmer Band, a Szent Efrém férfikar, Bogányi Gergely, az Amadinda Percussion Group, a Keller Quartett, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Perényi Miklós, Kelemen Barnabás, a Sebő Együttes, a Besh o droM, a Romano Drom és Yonderboi.

Dr. Hiller István
oktatási és kulturális miniszter nemrég „A Magyar Kultúra Követe” címet adományozott hat neves személynek. Közülük három művész aktívan is részt vesz a nyári zenei fesztiválon: Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar karmestereként, Kocsis Zoltán zongoristaként és dirigensként áll a német közönség elé, míg Sebestyén Márta előadóművész a magyar népdalkincset hozza közel a koncertlátogatókhoz.  


                        Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál

A zenei fesztivál 1986-os indulása óta évről évre a világ zeneművészetének gazdag kínálatát nyújtja kiváló művészek segítségével. Minden évben egy ország zenei bemutatkozása áll a középpontban, így hazánk Hollandiától vette át a stafétát, és 2008-ra Oroszországnak adja át. A 7 héten át tartó és több mint 100 ezer látogatót vonzó kiemelkedő zenei rendezvények mellé sorakoznak fel olyan kísérőprogramok, amelyek méltán emelik a fesztivált nemzetközi rangra. Így a Leonard Bernstein által alapított hangversenyakadémia Schloss Salzau-n, a 2002-ben életre hívott kórusakadémia és a Lübecki Zenei Főiskola mesterkurzusai teszik teljessé a fesztivált.
Ungarischer Akzent

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium minden művészeti és kulturális ágra kiterjedő rendezvénysorozatot szervez Németországban, amely 2006. március 9-én kezdődött, és 2007-ben a berlini Collegium Hungaricum új épületének őszi megnyitásáig tart. A két ország államfőjének védnöksége alatt zajló rendezvénysorozat immár a hagyománnyá vált európai kulturális évadok sikeres gyakorlatába illeszkedik.

Az eddigi Akzent-koncepció folyamatossága mellett 2007-ben a „Magyarország – öt pozíció” mottó fogja össze az eseményeket – még erőteljesebb regionális és időbeni koncentrációt adva az évadnak. Az öt pozíció öt igazi hangsúlyt, öt tematikát, öt tartományt takar, melyek közül az egyik lesz az északi tartományban megrendezendő és magas színvonalú magyar megjelenéssel párosuló zenei fesztivál.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Ha egy nap nem zongorázom, már észreveszem. Második nap a szakma, harmadik nap a közönség."
Szvjatoszlav Richter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ