Átadták a Soul Train-díjakat
Dátum: 2007. március 11., vasárnap, 11:31
A fekete zene művelőinek legrangosabb elismerését, a Soul Train díjakat adták át a kaliforniai Pasadenában közép-európai idő szerint vasárnapra virradóra.
A kitüntetéseket húsz évvel ezelőtt adták át először, ezúttal már a 21. díjkiosztót rendezték. A díjakat ezúttal is általában a soul és a rhythm and blues jól ismert előadói kapták.

Az énekesnők között a legjobb soul kislemez díját Beyoncé kapta Irreplaceable című korongjáért, míg a férfiak között ugyanez a trófea John Legendnek jutott Save Room című lemezéért. Az együttesek között a legjobb kislemezt napjaink sztárja, a Gnarls Barkley duó készítette: a Crazy című korong a múlt év nagy sikere volt más díjkiosztókon is.

A legjobb rhythm and blues vagy soul album díját a nők között a többszörös Grammy-díjas Mary J. Blige nyerte el. Kitűnő albumának címe: The Breakthrough. A férfiak versenyében ugyanezt a díjat Ray Charles- alakításáért az Oscar-díjat kiérdemelt Jamie Foxx kapta, Unpredictable című albumáért. Az együttesek között a legjobb album díját a veterán Righteous Brothers nyerte Baby Makin című albumáért.

Az év legjobb új arca a rhythm and blues, soul vagy rap műfajokban Ne-Yo énekes és dalszerző. A legjobb videóért járó Michael Jackson különdíjat Jay-Z rappernek adták át.

A dalszerzők Stevie Wonder különdíját Kenneth Babyface Edmonds érdemelte ki, az év előadóművészeként Jennifer Hudson Sammy Davis Jr. különdíjat kapott, míg a Quincy Jones különdíjat Jermaine Dupri vehette át egész pályafutásáért.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ Van, aki hosszan fejezi ki magát, hátha közben eszébe jut valami."
Feleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ