16. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál
Dátum: 2008. június 23., hétfő, 14:08
A tavalyi hármas jubileum után a rendezvény a nagykorúsághoz közeledik. Tizenhatodszor várja Paks a bor, a gasztronómia és a zene szerelmeseit, rajongóit vagy az éppen csak óvatosan érdeklődőket. Az eltelt másfél évtized bizonyította ország-világ előtt, hogy a jó muzsika, az ínycsiklandó ételek, a zamatos borok nemzedékeket – ezen belül családokat – vonzanak, baráti egységbe forrasztanak évente csak egyszer találkozó idegeneket.

Az idén is több nagyszerű produkciót vonultatnak fel. A korábbi éveknél szélesebb körű, sokszínűbb a zenei kínálattal várják az érdeklődőket. A bluestól a funkyn és jazz-rockon át a rock and rollig mindenki megtalálhatja kedvenc stílusát. Carl Palmer személyében a világ egyik legjobb dobosa állítja fel dobfelszerelését az ESZI sportcsarnok színpadára.

Több mint 200 évnyi zenei tapasztalat sűrűsödik össze a British Blues Quintet muzsikusaiban. A BBQ egy rendkívüli válogatott csapat három angol és két skót zenésszel, akik valamennyien jelentős szerepet játszottak a ’60-as évek szigetországi blues életében. A „karcos hangú” Maggie Bell nem véletlenül érdemelte ki a „brit Janis Joplin” elnevezést! A világhírű amerikai LMT Connection a funky világába kalauzol három zseniális afro-amerikai muzsikus segítségével. A tervek szerint két ígéretes pálya elején álló helybeli fúvós száll be melléjük, bizonyítva Kodály Zoltán tételét, miszerint a zene nem ismer határokat.

Néhány év szünet után ismét érkezik finn muzsikus, ezúttal a nemzetközi karriert építő bluesgitáros amazon, Erja Lyytinen személyében. A kortárs bluest az angol Ian Siegal képviseli saját zenekarával.

A templomi koncertekre a tavalyi sikeres kezdeményezés nyomán ismét szombat délelőtt kerül sor. A külföldi sztár fellépők szinte teljes létszámban jelen lesznek a Makovetz Imre által tervezett Szentlélek templomban.

A hagyományos borbarát találkozón a történelmi és a határontúli borvidékek legjobb borászai ez évben is személyesen mutatják be boraikat. Az elmúlt évben első alkalommal rendezett borral készült ételek és borkorcsolyák főzőversenyének köszönhetően a közönség nem csupán passzív részese, hanem aktív résztvevője lett a fesztiválnak. A közönségnek továbbra is lehetőséget biztosítanak arra, hogy a helyszínen elkészített hideg-meleg ételeiket megfelelő körülmények között tudják tálalni és baráti körben fogyasztani.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ Nem szívesen kötelezem el magam a Mennyország vagy a Pokol mellett, mert itt is, ott is vannak barátaim."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ