Gitárfesztivál a Cívis Korzón
Dátum: 2008. július 2., szerda, 12:03
Debrecen nyári kulturális programkínálatában előkelő helyet foglal el az országos viszonylatban egyedülálló Debreceni Cívis Korzó, ami hagyományosan, minden év nyarán egy hónapos rendezvénysorozattal jelentkezik. Július minden hétvégéjén, egyfajta tematikus rendben lépnek fel együttesek, művészek a cívisvárosban. A hangulatos, nyüzsgő, színes korzó könnyed, ugyanakkor tartalmas szórakozást ígér.
Július első hétvégéje a gitárművészeké, 4-étől 6-áig a magyar pengetők mellett szerepelnek szerbek és hollandok is. A gitárfesztivál címen futó hétvége 10 koncertet ígér, 10 különböző stílust. Ezen koncertek egyikét Magyarország egyik friss, nagy kedvence, a Fonogram díjas Magna Cum Laude (július 5.) adja, de a fellépők között lesz a Carlos Martins Trio (július 4.) is, amely a világon mindenhol a latin és a magyar zene különleges egyvelegét népszerűsíti.  

A 21 éves Barbaro (július 6.) ethnorock stílusával igazi különlegesség lesz ezen a hétvégén, hisz zenéjében a balkáni népzene keveredik a hardrockkal, a kristálytiszta ének a katartikus szólóval. Két szerb zenekar is megtiszteli Debrecen közönségét. A B-terv (július 4.) dallamvilága alter-folk, világzene, pontosabban furulyára épülő instrumentális dalok hegedűvel, citerával, énekkel, egyenesen a Vajdaságból. Szerbia másik képviselője, a Belgrádból érkező családi vállalkozás, a Trio Balkan Strings (július 6.). Két fivér az édesapával lép fel, s egy meghökkentő, újszerű és kirobbanóan energikus előadást nyújt közönségének, amelyben a balkán népzenét elegyíti jazz improvizációkkal.

S végül a holland csapat, amely játszik reneszánszt, barokkot, spanyolt, jazzt, poppot és rockot egyaránt. Meglehetősen változatos repertoárral színesíti tehát július első hétvégéjét, a gitárfesztivált a The Guitar Company (július 5.).
A Debreceni Cívis Korzó a további három hétvégén is számtalan zenei programot kínál. Érkeznek például azok, akik az ún. fekete zene legjobb előadói, aztán a magyar népzene és néptánc legjobbjai, s az utolsó hétvégén, zenei csúcstalálkozót tartanak a „Visegrádi négyekkel”.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ