Gastroblues Fesztivál
Dátum: 2008. július 3., csütörtök, 12:14
Az LMT Connection, Carl Palmer, a British Blues Quintet a külföldi, Török Ádám és a Mini a hazai sztárvendége a hétvégi 16. paksi Gastroblues fesztiválnak.

A pénteki programból kiemelkedik a klasszikus funkyt játszó amerikai LMT Connection. Vezetője Leroy Emmanuel gitáros-énekes a műfaj legendája, játszott Marvin Gay-jel, John Lee Hookerrel, James Brownnal. A basszusgitáros Big Bad John Irvine Kanada egyik legjobb muzsikusa, igazi showman. A dobos Jimmy Jackson, aki énekel is.

Szombatra Carl Palmer dobvirtuóz együttesét várják. Többször járt Magyarországon együtteseivel és a legendás Emerson Lake and Palmer tagjaként is. Nem csak dobol, szórakoztatja is a publikumot, felszerelését ezért a színpad előterében állítják fel.

A British Blues Quintet veterán blueszenészei a skót Maggie Bell énekesnővel a szombati nap sztárjai. Az európai Janis Joplinként emlegetett hölgy 1968-73 között a Stone The Crows zenekar tagja volt, majd szólóban folytatta pályáját. Miller Anderson gitáros korábban a Spencer Davis Group tagjaként zenélt Pakson. Colin Hodgkinson, a balkezes basszusgitáros Alexis Korner blueslegenda együttesében játszott. Idén Chris Reával koncertezett a BS-ben. Zoot Money billentyűsnek a 60-as években volt saját zenekara, tagja volt Eric Burdon New Animals együttesének, s Burdonnel fellépett 1984-ben a Budapest Sportcsarnokban. Colin Allen dobos John Mayall mellett, Zoot Money együttesében és a holland Focusban szerzett nevet.

Pakson szombaton tartják a hagyományos templomi koncertet a külföldi sztárokkal.

Vasárnap lép fel Cliff Moore gitáros, aki tavaly játékával, közvetlenségével megkedveltette magát Pakson. Saját zenészei mellett a Saffron Monkey nevű jazz-jazz-rock zenekart hozza, amely Billy Cobham, Stanley Clarke, Jeff Beck és Rush számait játssza.

A magyar fellépők közül az idén 60 éves Török Ádám és 40 éves zenekara, a Mini vasárnap lép a közönség elé.


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ A kétségbeesés lépcsőfokai felfelé vezetnek."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ