Ligeti zenei fesztivál
Dátum: 2008. július 5., szombat, 10:40
A klasszikus művek mellett több dzsesszkoncert is szerepel a jövő pénteken kezdődő vajdahunyadvári nyári fesztivál programjában, az idén 11 hangversenyből álló sorozat zenei palettáját a közönség kívánságára szélesítették - mondta el Bálint Gábor, a ligeti koncertsorozatot rendező Musica Hermina Alapítvány vezetője.

"A ligeti zenei fesztivál igazolta létjogosultságát, közkedvelt nyári kulturális eseménnyé vált az évek során" - vont mérleget Bálint Gábor, aki az idén is "teltházas" koncertekre számít.

Kiemelte az idei újdonságok közül a Budapest Szaxofon Kvartett fellépését a Mendelssohn Kamarazenekarral; a kvartett Rimszkij-Korszakov-, Bernstein- és Gershwin-átiratokat ad elő július 31-i koncertjén. Első ízben lesz hallható a ligeti tavi környezetben Bogányi Gergely zongorajátéka, aki Csajkovszij b-moll zongoraversenyét játssza a Szent István Szimfonikus Zenekarral.

Népszerűnek ígérkezik a Budapest Ragtime Band és a Hot Jazz Band koncertje is a Four Fathers együttes vendégszereplésével, az esten a ragtime-tól a swingen át a régi magyar slágerekig hangzanak el dalok július 28-án. Különleges zenei csemegével szolgál az idei nyáron a Javier Galiana and Spice Berberechos klasszikus felállású spanyol dzsesszegyüttes is, amely flamenco zenével zárja augusztus 14-én a koncertsorozatot.

Az immár 19. alkalommal tartandó nyáresti városligeti koncertsorozat visszatérő szereplője a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar, amely július 17-én és július 24-én lép fel Lendvay József hegedűművész közreműködésével; az együttest egy Mozart-esten most először vezényli Berkes Kálmán.

A Magyar Virtuózok Kamarazenekara augusztus 4-én és 11-én ad koncertet a Városligetben. A nyári koncertsorozat hagyományos fellépője a Budapest Klezmer Band, amely július 14-én szórakoztatja a közönséget. Ugyancsak visszatérő fellépő a 100 Tagú Cigányzenekar, amelynek programját augusztus 7-én nézhetik és hallgathatják az érdeklődők. 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Némelyeknek az a dicsőségük, vagy érdemük, hogy jól írnak, másoké pedig az, hogy nem írnak"
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ