Dzsessznapok Neszmélyen
Dátum: 2008. július 31., csütörtök, 7:19
A hazai dzsesszvilág kiemelkedő képviselői koncerteznek a hétvégén a Komárom-Esztergom megyei Neszmélyen, ahol a Duna-parti szabadtéri színpadon tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Dzsesszmély fesztivált - közölték a szervezők.

Pénteken az első fellépő Oláh Tzumo Árpád lesz, aki tizenévesként nyert ösztöndíjat a Berklee College of Music mesterkurzusára. Triójával részt vett a Brüsszeli Jazz Hoeilaart versenyen, ahonnan elhozták az összes fődíjat. A fesztivál nyitónapján Fekete István trombitás játékát is élvezhetik a Dzsesszmély vendégei.

Szombaton Sárik Péter triója a zenekar hamarosan megjelenő lemezének anyagát mutatja be, majd együttesével Balázs Elemér dobos lép színpadra, akiről a világhírű gitáros, Pat Metheny azt mondta; "ma az egyik legjobb dobos a világon, ... minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból". A formáció előadásában az etno alapú autentikus népdalok együtt hallhatók a saját kompozíciókkal.

A fesztivál utolsó estéjén a Fusio Group kezd, amelyben "nagy öregek" és fiatal tehetségek muzsikálnak, utánuk Lakatos Tóni lép fel. A Dzsesszmélyen minden esztendőben rendeznek egy kiállítást a Baráti Kör teleházában. Idén a 70 éves Szentessy László grafikusművész tárlatát láthatják a Neszmélyre látogatók.Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Aforizmák
„ Ne aggódj, ma nem jön el a világvége. Ausztráliában már holnap van. "
Charles Schultz
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ