2008 Opera News Awards díjasai
Dátum: 2008. agusztus 5., kedd, 20:17
Natalie Dessay és Renée Fleming szopránénekesnők, Marilyn Horne mezzoszoprán, Sherrill Milnes bariton énekes és John Adams zeneszerző részesül idén a zenei világban nagy tekintélynek örvendő Opera News Awards díjban, amelyet a Metropolitan Opera társulatának lapja ítél oda évről évre.

Natalie Dessay francia énekesnő az elmúlt szezonban "felvillanyozó koloratúrteljesítményt" nyújtott az Opera News szakértői szerint, a kétszeres Grammy-díjas Renée Fleming "hangi intelligenciájával" és "zenei gráciájával" érdemelte ki az elismerést, Horne a szaklap jellemzésében "sokoldalú művész" "fénylő mezzoszoprán hangszínnel". Milnes "művészi integritásával" tűnt ki.

John Adams amerikai zeneszerzőnek - aki többek között a Nixon Kínában és a Klinghoffer halála című, jelenkori világpolitikai témákat feldolgozó operáival vált ismertté - premierje lesz idén: a Metropolitan októberben mutatja be Doctor Atomic című új operáját.

A díjakat november 16-án adják át a New York-i Plaza hotelben rendezendő ünnepségen.

Az Opera News megjegyezte, hogy díjai az egyedüliek, amelyeket az Egyesült Államokban kifejezetten az opera műfajában nyújtott teljesítményekért ítélnek oda.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„ Hogy szerelmes vagy, az nem ok arra, hogy szeressenek."
Hippolyte Taine
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ