Summerfest Százhalombattán
Dátum: 2008. agusztus 11., hétfő, 15:09
Immár 15. alkalommal kezdődik Pest megye legnagyobb nyári kulturális nemzetközi rendezvényeként a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár kedden Százhalombattán, ahol 22 ország táncosai ropják majd tíz napon át a táncot - közölte az eseménysorozat sajtóreferense hétfőn.

Dobos Ágnes elmondta, hogy most első alkalommal a Kalmük Köztársaság együttese is bemutatkozik, mellette - többi között - Kína, Litvánia, Tajvan már hagyományos részvevőnek számít. Érdekesség, hogy Venezuelából az a tánccsoport jött el, amelyik 2004-ben a Forrás együttes ottani látogatása alkalmából alakult magyar gyökerű családok tagjaiból. A rendezvény sajátosságai közé tartozik, hogy a több mint 600 táncos különféle helyi családoknál vendégeskedik, valóságos versengés folyik értük, és a távoli jövevényeket igazi magyaros vendégszeretetben részesítik ezekben a napokban - tette hozzá.

Az események sodrába a szomszédos Tököl és Ráckeve is bekapcsolódik, a tánccsoportok e településekre is ellátogatnak, ahol a helyi közönség előtt ropják majd a nemzetükre jellemző táncot. A programok sora a vendégek fogadásán túl csütörtökön Százhalombatta főterén nyitóceremóniával veszi kezdetét, amikor az összes szereplő népviseletbe öltözve felvonul a publikum előtt. Szombaton Venezuela, Hollandia, Olaszország és Szlovénia együttesei mutatkoznak be, másnap India, a Kalmük Köztársaság, Macedónia, Thaiföld és Ghána zenéjéből, mozgáskultúrájából kaphatnak ízelítőt a nézők.

Augusztus 20-án Tökölön és Ráckevén jelmezes felvonulás, színpadi néptáncgála, esti tűzijáték és utcabál teszi Ráckevén és Tökölön emlékezetessé az eseménysorozatot a sok táncos. Augusztus 21-én záró ceremóniával a Százhalombattai Szabadidő Központban fejeződik be az ünnepi kavalkád - hívta fel a figyelmet Dobos Ágnes.Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ A dicséretek visszautasítása: az a vágy, hogy kétszer dicsérjenek meg."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ