10. Jubileumi Nemzetközi Hárfafesztivál
Dátum: 2008. szeptember 19., péntek, 12:04
2008. október 3. és 12. között már 10. alkalommal látogatnak Magyarországra a világ kiemelkedő hárfaművészei. A gödöllői kastély festői szépségű dísztermében és a Zeneakadémián megrendezésre kerülő fesztivál közreműködői különleges zenei élményt nyújthatnak idén is a közönségnek.
A nyitóhangversenyen, október 3-án este 7 órakor, Vigh Andrea, a fesztivál művészeti vezetőjének koncertjét hallhatja a közönség. Október 5-én Varvara Ivanova, a káprázatos virtuozitásáról világhírű orosz hárfaművész, 6-án magyar hárfaművészek gálakoncertje, majd 7-én a francia Constance Luzzati, a szegedi nemzetközi hárfaverseny győztesének koncertje következik. Szerdán, 8-án, Budapesten, a régi Zeneakadémián jazz hárfaestet hallhatnak: Jakez Francois és triója lesznek a különleges hangverseny főszereplői.

A következő napokban 9-én, 10-én és 11-én világsztárok sora ad hangversenyt Gödöllőn: Isabelle Moretti, Marielle Nordmann és Jana Bousková. 12-én ismét Budapestre költözik a fesztivál: a Zeneakadémia Nagytermében délelőtt 11 órakor gyerekeknek lesz nagyszabású, látványos hárfabemutató, dr. Batta András, a Zeneakadémia rektora és Vigh Andrea műsorvezetése mellett, este fél 8 órakor pedig a Gálakoncert zárja a fesztivált a Budapesti Vonósok és a fesztivál sztárvendégeinek közreműködésével.

Október 10-én és 11-én a Zeneakadémián délelőtt 10 órától Isabelle Moretti és Marielle Nordmann tart mesterkurzust. A fesztivál elmaradhatatlan része a hangszerkiállítás, melyet Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Salvi és a Camac hárfagyárak segítségével rendeznek meg Gödöllőn és a Zeneakadémián, így a közönség testközelben is találkozhat a csodálatos hárfákkal, megérintheti a különleges hangszereket.

Az előző 9 éven végigtekintve elmondhatjuk, hogy Gödöllőn a világ legkiválóbb hárfásai adtak randevút évről évre: Marielle Nordmann, Jana Boušková, Maria Graf, David Watkins, Suzanne Mildonian, Isabelle Moretti, Marie-Pierre Langlamet, Ion Ivan Roncea, Xavier de Mestre, Anna Verkholantseva, Frederique Combralain, Anna Sikorzak-Olek, Aneleen Lenaerts, Monika Stadler, Aine Ni Dhubhghaill és Paul Dooley a világ közvetlen élmezőnyébe tartoznak, de nagy sikert arattak hazánk kiválóságai is: Maros Éva, Sipkay Deborah, Kocsis Andrea, Szilvásy Júlia, Bajtala Emese, Felletár Melinda, Polónyi Ágnes, Gulyás Csilla, Lévai Mária, a Trió Hárfisszimó és a Magyar Hárfaduó.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ Bármennyi jót mondanak is rólunk, ezzel semmi újat nem adnak a tudtunkra."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ